Procuratura generala a SUA a decis sa inceapa o ancheta penala in ceea ce priveste afacerile banii germane din Federatia Rusa. Deutsche Bank este suspectata de spalare de bani si incalcarea regimului sanctiunilor internationale impuse Moscovei dupa anexarea Crimeei si razboiul din estul Ucrainei.

Deutsche Bank se afla deja in vizorul autoritatii de supraveghere financiara din New York, dar acum intra in joc si procuratura generala a SUA, anunta Bloomberg citand surse apropiate anchetei. Banca germana nu a vrut sa comenteze si a facut referire la un comunicat precedent de presa in care afirma ca deruleaza o ancheta interna si ca ar fi demarat proceduri disciplinare.

La inceputul lunii iunie, cea mai mare banca a Germaniei se vedea confruntata cu acuzatii privind afacerile sale din Rusia, scrie FAZ. Clientii Deutsche Bank ar fi spalat o suma de 6 miliarde de dolari. Mecanismul era de cumparare de titluri in ruble, care erau cumparate, apoi, aproape instantaneu de filiala de la Londra in dolari. Asa s-au scos 6 miliarde de dolari din Rusia in perioada 2011 - 2015.

In acet moment, ancheta are in vedere si posibila incalcare a sanctiunilor internationale impuse Federatiei Ruse.