Euro se mentinea in jurul nivelului USD 1.1100/EUR luni la pranz, jucatorii din piata valutara asteptandu-se la o sedinta de tranzactionare relaxata, cu o volatilitate redusa, azi nefiind programate anunturi economice importante. Monedele Europei emergente s-au tranzactionat diferit fata de euro luni dimineata. "Leul a deschis la 4.4170/EUR si a scazut pana la 4.4309/EUR. Ne asteptam ca RON sa incheie ziua in aceeasi zona", scriu economistii Piraeus Bank. "Leul s-a depreciat cu aproape 0,4% in fata EUR si a incheiat sedinta de vineri aproape de 4,4300/EUR dupa datele slabe privind evolutia slaba a PIB-ului din T2 2015. Reactia initiala limitata a fost, cel mai probabil, potentata de cifrele slabe pentru cresterea PIB din T2 din Polonia si Ungaria. In tranzactiile de seara, din afara orelor obisnuite, leul a recuperat 0,1% din pierderi, in timp ce volumul de tranzactionare pentru intreaga sedinta a fost mult peste media recenta. In absenta unor stiri majore ne asteptam ca EUR/RON sa consolideze astazi in jurul a 4,4250", scrieu intr-un raport si economistii ING.

"Economia Japoniei s-a contractat cu 1.6% QoQ (anualizat) fata de asteptarea pietei pentru o scadere de 1.9%; cresterea din primul trimestru al anului a fost revizuita la 4.5% QoQ. Cererea interna modesta si impactul incetinirii cresterii economice in China au fost principalele frane in calea cresterii GDP-ului nipon si factorii de presiune asupra autoritatilor pentru introducerea unor noi masuri de stimulare monetare sau fiscale. Investitorii asteapta azi din SUA datele privind indicele New York Fed pentru august si indicele pietei imobiliare calculat de NAHB", se mai arata in raportul Piraeus.

Pretul aurului a crescut luni dimineata, temerile legate de deprecierea yuanului determinand investitorii sa se orienteze spre activele de refugiu. Aurul a ajuns cu putin sub nivelul de 1,120.00 dolari pe uncie, pretul argintului este la 15.27 dolari pe uncie, platina este cotata sub 995.00 dolari pe uncie iar paladiul se tranzactioneaza la 615.00 dolari pe uncie.