Primele sase luni ale anului au adus pentru Gothaer Asigurari Reasigurari un volum de prime brute subscrise de 36,41 milioane lei, conturand un portofoliu selectiv subscris de asigurator, intr-o dinamica in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut. Liniile de asigurari care au performat au fost in special asigurarile agricole, asigurarile de garantii, dar si asigurarile auto CASCO, unde eforturile asiguratorului depuse in managementul portofoliilor sunt vizibile in rezultatele inregistrate

"In aceasta etapa de dezvoltare a companiei, pentru noi este esentiala performanta portofoliilor si ne bucuram sa vedem ca la 6 luni 2015 rezultatul tehnic brut al companiei este pozitiv, ridicandu-se la peste 9 milioane lei.

Sunt rezultatele eforturilor depuse de companie in demersul de a construi o operatiune puternica si sustenabila. Inca mai avem pasi de facut in modelul nostru de dezvoltare, nu am ajuns inca la nivelul de maturitate pe care il asteptam pentru portofoliile subscrise care sa fie suficient pentru a vedea mentinerea unui rezultat net pozitiv Vedem insa si aici o optimizare semnificativa a acestuia, inregistrand un rezultat net la 6 luni 2015 imbunatatit cu peste 50% fata de asteptarile pe care le aveam pentru prima parte a anului", declara Anca Babaneata, CEO Gothaer Asigurari Reasigurari.

Liniile de asigurari care au adus performante imbunatatite sunt in special asigurarile agricole, asigurarile de garantii, dar si asigurarile auto CASCO, unde eforturile asiguratorului depuse in managementul portofoliilor sunt vizibile in rezultatele inregistrate. Performante in linie cu asteptarile au fost inregistrate si pe celelalte forme de asigurare. "Vedem pozitiva evolutia Gothaer in Romania; nu este cel mai prielnic climat de crestere, dar cu echipa performanta pe care o avem aici, cu produsele competitive si serviciile de top pe care compania le ofera suntem convinsi ca rezultatele vor fi din ce in ce mai bune. Grupul Gothaer isi ofera intregul suport si know-how, contribuind cu tot ce este nevoie la dezvoltarea brandului Gothaer in Romania", declara Thomas Leicht, Presedintele Consiliului de Administratie al Gothaer Asigurari Reasigurari.

Reamintim ca strategia de intrare pe piata asigurarilor din Romania a grupului Gothaer a fost bazata pe preluarea unei companii de talie mica, redirectionand un cost de achizitie ridicat al unui asigurator de talie medie in investitii intr-o platforma moderna, sustenabila, aliniata atat cerintelor grupului german, cat si unor standarde europene de calitate. Asiguratorul se afla in continuare in etapa de expansiune, nivelul investitiilor in dezvoltarea operatiunilor actuale, cat si in alinierea la standardele Solvency II, fiind notabil.