De la 1 ianuarie 2016, Codul Fiscal se schimba. Se modifica regimul taxelor locale, apar noi reguli in domeniul calculului impozitului pe profit, iar tendinta generala este de crestere a sarcinii fiscale asupra persoanei fizice. Relaxarea fiscala nu se regaseste pentru companii, acestea platind cam aceleasi impozite ca in 2015, dublate de cresteri de sarcini fiscale aplicate persoanelor fizice. Categoriile cele mai defavorizate sunt persoanele fizice ce desfasoara activitati independente sau profesii libere. Exista de asemenea si aspecte care pun semne de intrebare, cum ar fi plata contributiei la sanatate de catre persoanele fizice ce nu au venituri.

Foto:

Despre modificarile noului Cod Fiscal, ca si despre cum se vor calcula impozitele pe cladiri, cele pe venit si ce schimbari aduce noul Cod pentru microintreprinderi , consultantul fiscal Adrian Benta a discutat cu cititorii HotNews.ro.

  • Pune intrebari prin formularul de comentarii de la finalul articolului
  • Nu adresati mai mult de doua intrebari
  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care contin mai mult de doua intrebari, care nu contin intrebari