Ministerul Fondurilor Europene (MFE) anunta ca Romania a incasat suma de 483 milioane euro aferenta rambursarii de catre Comisia Europeana a cheltuielilor efectuate in cadrul proiectelor europene finantate prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, informeaza un comunicat al MFE.

Decizia vine in urma indeplinirii de catre Autoritatea de Management pentru POSDRU, din cadrul Directiei Generale Programe Capital Uman (MFE), a tuturor recomandarilor si cerintelor Comisiei Europene, precum si a respectarii angajamentului luat de a opera modificari in sistemul de management si control.

"Ministerul Fondurilor Europene impreuna cu Guvernul Romaniei continua eforturile de sprijinire a beneficiarilor in implementarea proiectelor, de verificare si validare a cererilor de plata si de rambursare. Cele 483 milioane de euro incasate pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane reprezinta o confirmare ca eforturile depuse de autoritatile romane au rezultatele asteptate, contribuind astfel la atingerea tintelor de absorbtie pentru exercitiul financiar 2007-2013", a precizat ministrul fondurilor europene, Marius Nica.

Pentru deblocarea platilor pe POSDRU 2007-2013, masura decisa de Comisia Europeana la inceputul lunii septembrie, AM POSDRU si organismele intermediare au verificat 1.250 de proiecte aflate in curs de implementare.

Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane are ca obiectiv dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii, prin corelarea educatiei si invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii si asigurarea de oportunitati sporite pentru participarea viitoare pe o piata a muncii moderna, flexibila si incluziva a 1.650.000 de persoane. .