Constructiile au intregistrat cresteri de peste 11% in primele 8 luni

de DP     HotNews.ro
Luni, 12 octombrie 2015, 10:15 Economie | Finanţe & Bănci

Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primele 8 uni din acest an cu 11.1% (serie bruta), cele mai mari cresteri inregistrandu-se la lucrarile de reparatii capitale cu 16,3%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 13,8% si la lucrarile de constructii noi cu 9,0%, a anuntat luni Institutul National de Statistica. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: constructiile ingineresti cu 14,9%, cladirile nerezidentiale cu 8,7% si la cladirile rezidentiale cu 2,6%. Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut pe total cu 11,4%.

Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri astfel: lucrarile de reparatii capitale cu 17,6%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 10,7% si la lucrarile de constructii noi cu 10,3%.

In luna august 2015, volumul lucrarilor de constructii a crescut, fata de luna precedenta, ca serie bruta cu 5,2%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 0,4%.

  • August 2015 comparativ cu iulie 2015
Volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta, cu 5,2%, crestere evidentiata astfel: lucrarile de reparatii capitale cu 13,7%, lucrarile de constructii noi cu 4,5% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 2,3%. Pe obiecte de constructii au crescut constructiile ingineresti cu 11,9%. Scaderi s-au inregistrat la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 8,4%, respectiv cu 1,6%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate s-a inregistrat pe total o scadere cu 0,4%, evidentiata astfel: lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 5,9%, lucrarile de reparatii capitale cu 1,5% si la lucrarile de constructii noi cu 1,0%. Pe obiecte de constructii au avut loc scaderi la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 7,3%, respectiv cu 6,5%. Constructiile ingineresti au crescut cu 3,6%.

  • August 2015 comparativ cu august 2014
Volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta cu 10,8%. Pe elemente de structura au avut loc cresteri astfel: lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 27,2%, lucrarile de reparatii capitale cu 22,8% si la lucrarile de constructii noi cu 3,0%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 37,6%. La cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale s-au inregistrat scaderi cu 16,9%, respectiv cu 9,9%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 10,6%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri astfel: lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 20,8%, lucrarile de reparatii capitale cu 10,0% si la lucrarile de constructii noi cu 2,1%.
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 27,6%. Cladirile nerezidentiale si cladirile rezidentiale au scazut cu 19,4%, respectiv cu 5,8%.


Citeste mai multe despre   
​MASA ROTUNDA Ce fac si ce ar putea sa faca bancile pentru economie si companii? Economistii sefi ai primelor 3 banci comerciale, in dialog cu cititorii  HotNews.ro, luni, de la ora 9:00

Am vazut saptamana trecuta ca Institutul de Statistica a anuntat o crestere economica record - insa analistii si economistii, ne anuntam ca de fapt lucrurile nu sunt chiar atat de roz. Este economia bine finantata in acest moment? Se fac investitii private? Dar publice? Cum pot ajuta bancile mai mult economia, statul si companiile private? La toate aceste intrebari vor raspune Horia Braun, economistul sef al BCR, alaturi de Florian Libocor (economistul sef al BRD-GSG) si de Andrei Radulescu (economist sef al BT) in cadrul mesei rotunde care va avea loc, luni, 20 noiembrie, incepand cu ora 9:00.

803 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi