Valoarea totala a productiei din agricultura Romaniei din 2014: 74,524 miliarde de lei

de DP     HotNews.ro
Joi, 15 octombrie 2015, 9:27 Economie | Finanţe & Bănci

Valoarea totala a productiei din agricultura Romaniei a fost anul trecut de 74,524 miliarde de lei lei, cele mai mari valori inregistrandu-se in regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, iar cele mai mici in regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, regiune agricola de mica importanta, au transmis joi oficialii Statisticii. In ceea ce priveste valoarea serviciilor agricole, aceasta este in general nesemnificativa, in anul 2014 contribuind cu numai 1,3 % la valoarea productiei ramurii agricole la nivel national.

Structura valorii productiei ramurii agricole in anul 2014 este asemanatoare cu cea din anul precedent. La productia vegetala ponderea cea mai mare revine regiunilor de dezvoltare Sud-Muntenia (19,7%), Sud-Est (17,7%) si Nord-Est (16,3%), iar la productia animala revine regiunilor de dezvoltare Nord-Est (18,7%), Sud-Muntenia (15,9%) si Sud-Est (15,1%).
(sursa foto: "Romania in cifre 2015", publicatie editata de INS)

Valoarea productiei ramurii agricole reprezinta expresia valorica a volumului tuturor produselor agricole, fara pierderi si intraconsum, obtinute intr-un an, a serviciilor agricole executate contra unui tarif sau pe baza de contract, precum si a activitatilor secundare neagricole neseparabile.

Intraconsumul se refera la cantitatile de produse agricole obtinute si consumate in cadrul aceleiasi unitati, in aceeasi activitate agricola si in acelasi an calendaristic (semintele utilizate la insamantarile din toamna anului, strugurii utilizati in productia de vin a unitatilor agricole care nu dispun de instalatii industriale de vinificatie, ouale puse la incubat, laptele utilizat pentru hrana animalelor, laptele transformat in derivate - produse obtinute din prelucrarea laptelui).

Activitatile secundare neagricole neseparabile sunt cele legate direct de productia agricola si nu pot fi separate de activitatea agricola principala din punct de vedere al costurilor (exemplu producerea branzeturilor in ferma zootehnica).

Evaluarea productiei vegetale si animale in preturi curente s-a facut cu preturile medii de baza pe tara (preturile producatorului la care se adauga subventiile pe produs si se scad impozitele pe produs) pentru fiecare produs in parte


Citeste mai multe despre   [P] ​Accepta provocarea unui business fara hartii! E mai simplu decat crezi               

Activitatile noastre zilnice sunt din ce in ce mai orientate catre mediul electronic si online. Traim intr-un ritm care ne-a impus sa adoptam solutii eficiente si sigure pentru a plati facturi si taxe, a face cumparaturi, a verifica soldurile bancare, etc. Este o practica pe care am ales-o din dorinta de a simplifica lucrurile si pe care multi dintre noi ne dorim sa o regasim si in viata profesionala, unde cautam solutii pentru a depasi constrangerile de timp si spatiu atunci cand trebuie sa obtinem  o aprobare, sa  semnam rapid un contract sau sa accesam un document de la distanta.
1317 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă