Circa 10.000 de clienti au semnat deja oferta Bancii Comerciale Romane (BCR) de reducere a ratelor lunare, in medie cu 20%, in cadrul campaniei Scade Rata, au transmis joi reprezentantii institutiei de credit. Cei care au acceptat oferta sunt preponderent barbati (66%), de 44 ani (varsta medie la data refinantarii creditului), din mediul urban (Bucuresti), casatoriti (82%), cu studii universitare si venituri peste medie. Sunt de profesie ingineri, economisti sau functionari publici, care au cunostintele lor financiare sunt bune si foarte bune, cunosc si utilizeaza produsele bancare (utilizeaza, in medie, 3 produse bancare)", se mai arata in comunicatul BCR.

Dana Dima, vicepreședinte BCRFoto: Hotnews

"10.000 de clienti se bucura deja de rate reduse, apreciind strategia BCR de scadere a ratei de credit si modul pro-activ in care noua oferta include comisioane ZERO (de analiza, de administrare), precum si o asigurare de viata GRATUITA. Campania SCADE RATA este un pas important pe care BCR doreste sa-l faca in consolidarea relatiei cu clientii sai", a declarat Dana Demetrian, Vicepresedinte Executiv Retail&Private Banking, BCR.

Oferta BCR a constat in a propune clientilor cu credite imobiliare posibilitatea de a beneficia de o dobanda fixa pe 5 ani de 4,95%/an, iar celor cu credite de nevoi personale cu ipoteca o dobanda de 5,95%/an. Dupa aceasta perioada, dobanda va fi calculata la ROBOR/EURIBOR/LIBOR la 6 luni + 3%, respectiv +4% pentru clientii cu garantie imobiliara.