Divizia de schimburi valutare a Deutsche Bank a trimis din greseala circa sase miliarde de dolari unui fond speculativ american in iunie, dar a recuperat banii a doua zi, a dezvaluit pentru Bloomberg o persoana care a fost informata despre caz.

Deutsche BankFoto: Hotnews

Un angajat de rang inferior al echipei de vanzari din divizia de schimb valutar a companiei a procesat o tranzactie folosind cifra bruta in loc de cea neta si a generat un ordin de plata cu o suma de cateva ori mai mare fata de cat trebuia.

Asta inseamna ca tranzactia a avut “prea multe zerouri”, a declarat pentru Financial Times o alta sursa, care a precizat ca eroarea a avut loc in biroul londonez al Deutsche Bank.

Seful angajatului care a gresit era in concediu, iar eroarea de 6 miliarde de dolari ridica din nou intrebari privind controlul operational si managementul riscului in marile institutii financiare.

Banca a raportat tranzactia la autoritatea de supraveghere financiara din Marea Britanie, la Banca Centrala European si la Rezerva Federala a SUA.