ANAF a demarat luni dimineata in jurul orei 7,30 verificarile in complexul comercial Dragonul Rosu, in cadrul Operatiunii "Cristal". Verificarile sunt conduse de 60 de echipe formate din cate doi inspectori, se arata intr-un comunicat transmis luni de institutia de control. "In pregatirea acestei actiuni au fost efectuate monitorizari ale intrarilor si iesirilor de marfa, dar si analize de risc ale agentilor economici care isi desfasoara activitatea in acest engros", mai precizeaza comunicatul.

Reclama pentru Magazinul Universal Dragonul RosuFoto: Hotnews

Dragonul Rosu, aflat la iesirea din Bucuresti spre Urziceni, este cel mai mare complex engros din tara si este detinut de omul de afaceri Nicolae Dumitru Niro, incuplat in dosarul licentelor Microsoft. Dragonul Rosu este principalul punct de desfacere pentru marfurile de provenienta chinezeasca, care pleaca de aici spre mii de magazine din toata tara. Dragonul Rosu a fost deseori dat exemplu pentru ineficienta actiunilor de combatere a evaziunii fiscale.

Reamintim faptul ca in cadrul operatiunii "Cristal" sunt vizate 60 de engros-uri, iar la sfarsitul acestei prime etape care se va finaliza pe 25.12.2015, operatiunea va fi reluata la inceputul anului 2016, avandu-se in vedere rezultatele rapoartelor de evaluare ale primei etape.

Miercuri, ANAF va prezenta rezultatele obtinute in urma actiunilor de control de saptamana trecuta, cand au avut loc primele verificari in 15 engros-uri din toata tara.

Astăzi (26.10.2015), ora 7.30 AM, 120 inspectori (60 de echipe) au demarat verificările în complexul comercial Dragonul Roșu (Bucuresti), în cadrul Operațiunii "Cristal".În pregătirea acestei acțiuni au fost efectuate monitorizări ale intrărilor și ieșirilor de marfă, dar și analize de risc ale agenților economici care iși desfășoara activitatea în acest engros.Reamintim faptul că în cadrul operațiunii "Cristal" sunt vizate 60 de engros-uri, iar la sfârșitul acestei prime etape care se va finaliza pe 25.12.2015, operațiunea va fi reluată la începutul anului 2016, avându-se în vedere rezultatele rapoartelor de evaluare ale primei etape.Miercuri (28.10.2015) vom prezenta rezultatele obținute în urma acțiunilor de control de săptămâna trecută, când au avut loc primele verificări în 15 engros-uri din toată țara.Mai multe detalii legate de Operațiunea "Cristal" găsiți aici: https://static.anaf.ro/static/3/Anaf/20151019100555_cp%20_1192_19.10.2015.pdfServiciul de Comunicare, Relații Publice și Mass-MEdia

Posted by Agenția Națională de Administrare Fiscală - ANAF on Sunday, October 25, 2015