Dupa preluarea Millennium Bank, OTP Bank isi mareste cota de piata la circa 2% , iar portofoliul de clienti urca la peste 425.000 de clienti, au transmis joi oficialii bancii maghiare. Etapa finala a procesului de integrare consta in migrarea clientilor Millennium Bank Romania in sistemele informationale ale OTP Bank Romania si va avea loc in perioada 30 octombrie - 2 noiembrie 2015. Cardurile bancare emise de Millennium Bank nu vor mai functiona incepand din 30 octombrie, ora 17:00, in timp ce noile carduri bancare emise de OTP Bank vor fi gata de activare in data de 2 noiembrie 2015, incepand cu ora 12:00, atentioneaza oficialii OTP Bank.

Laszlo Diosi, CEO OTP BankFoto: Arhiva personala

Actiunile specifice fuziunii au fost demarate in luna ianuarie 2015, in urma tranzactiei in valoare de 39 de milioane de euro pentru achizitia in procent de 100% a actiunilor Millennium Bank Romania.

"Ne bucuram sa anuntam ca integrarea va fi finalizata in mai putin de un an, termen pe care l-am estimat initial pentru aceasta tranzitie. Prin eforturile comune ale echipelor de profesionisti din cele doua banci, am reusit sa depasim asteptarile initiale si sa ne consolidam pozitia pe piata locala. Este un moment cheie in evolutia OTP Bank Romania, care ne apropie de obiectivul nostru strategic pe termen mediu, si anume acela de a ne clasa in top 10 banci la nivel national", a declarat Laszlo Diosi, CEO, OTP Bank Romania.

Etapa finala a procesului de integrare consta in migrarea clientilor Millennium Bank Romania in sistemele informationale ale OTP Bank Romania si va avea loc in perioada 30 octombrie - 2 noiembrie 2015. In acest scop, pentru a permite transferul final de date in sistemele OTP Bank:

  • accesul la serviciile bancare digitale (Internet Banking, Mobile Banking si serviciul de Contact Center tranzactional) ale Millennium Bank va fi restrictionat intre 30 octombrie 2015, ora 12:00 si 2 noiembrie 2015, ora 12:00;
  • cardurile bancare emise de Millennium Bank nu vor mai functiona incepand din 30 octombrie, ora 17:00, in timp ce noile carduri bancare emise de OTP Bank vor fi gata de activare in data de 2 noiembrie 2015, incepand cu ora 12:00;
  • bancomatele Millennium Bank vor fi scoase din functiune incepand de vineri, 30 octombrie, ora 00:00, pana luni, 2 noiembrie, ora 12:00;
  • reteaua de bancomate a OTP Bank va functiona in conditii normale;
  • ordinele de plata vor fi acceptate in unitatile Millennium Bank Romania pana vineri, 30 octombrie, ora 12:00;
  •  luni, 2 noiembrie 2015, unitatile bancare din reteaua teritoriala extinsa a OTP Bank Romania (inclusiv fostele unitati bancare ale Millennium Bank Romania) vor fi deschise publicului incepand cu ora 12:00. Lista unitatilor bancii disponibile din 2 noiembrie 2015 poate fi consultata pe website-ul companiei.

Integrarea Millennium Bank Romania in cadrul OTP Bank Romania, in cifre

Cei mai buni specialisti din ambele banci au fost implicati in procesul de integrare, pentru realizarea acesteia in conditii optime. Ambele banci au continuat sa furnizeze, in acest timp, solutii simple si eficiente clientilor persoane fizice si juridice.

Echipele implicate in procesul de integrare au alocat mii de ore pentru a implementa noi functionalitati dedicate produselor, facilitand astfel migrarea tuturor clientilor Millennium Bank Romania in sistemele OTP Bank Romania. In vederea formarii si a definirii noilor echipe, aproximativ 200 de angajati au beneficiat de un program complex de invatare.

In urma integrarii, cota de piata a OTP Bank Romania creste la aproximativ 2%, banca urcand pe pozitia 14 in clasamentul bancilor din Romania dupa active.

Portofoliul de clienti ai OTP creste cu 13%, ajungand la peste 426.000 de clienti, din care 400.000 de clienti persoane fizice si peste 25.000 de clienti persoane juridice.

Noua retea teritoriala a OTP Bank Romania include 125 de unitati bancare, cu 50% mai mult fata de reteaua teritoriala initiala a bancii, iar numarul de bancomate se ridica la 170 de ATM-uri, in crestere cu 35% fata de numarul anterior de bancomate.

Ca urmare a integrarii, OTP Bank Romania si-a extins echipa la aproape 1.300 de specialisti, in crestere cu 32% fata de numarul de angajati ai bancii din perioada anterioara achizitiei.