Raiffeisen Leasing a anuntat, miercuri, lansarea operatiunilor pe piata din Republica Moldova, societatea de la Chisinau a grupului austriac Raiffeisen urmand sa asigure solutii de leasing financiar pentru utilaje, echipamente, camioane si vehicule comerciale, precum si pentru autoturisme. Societatea se numeste I.C.S. Raiffeisen Leasing, iar unicul actionar al companiei este societatea Raiffeisen Leasing IFN Romania.

Potrivit unui comunicat de presa al companiei de leasing din Romania, I.C.S. Raiffeisen Leasing va avea initial un capital social de 500.000 euro.

“Prezenta liderului european în domeniul leasingului pe piata moldoveneasca demonstreaza maturitatea acestui sector din Republica Moldova si largirea continua a pietei de leasing, care reprezinta un interes deosebit pentru investitori. Raiffeisen Leasing International vine pe piata moldoveneasca cu noi tehnologii si noi produse de leasing, testate si îmbunatatite pe parcursul ultimilor ani pe pietele europene. Principalul indicator al calitatii produselor de leasing oferite de Raiffeisen Leasing International este interesul sporit al partenerilor nostri care ne asigura o crestere importanta”, a declarat Michael Hackl, Managing Director Raiffeisen-Leasing International.

Potrivit NewsIn, in Romania, Raiffeisen Leasing IFN detine 16 sucursale si o cota de 6,7% din piata de leasing româneasca. Compania are 14.000 de contracte în derulare si un portofoliu activ de 270 milioane euro. Raiffeisen Leasing este membra a Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare NeBancare (ALB) din 2004 si are un capital social de 14,93 milioane lei. Raiffeisen - Leasing International GmbH detine 99,9% din actiunile Raiffeisen Leasing IFN SA. Raiffeisen Leasing International, detinuta în proportie de 75% de Raiffeisen International Bank-Holding AG Vienna si de 25% de Raiffeisen Leasing GmbH Viena, este activa în 15 tari, iar volumul de afaceri a crescut în 2006 cu 44% pâna la 1,95 miliarde euro.