"Vasile Marica, veriga de legatura dintre grupurile de interese locale si cativa locotenenti personali ai acestuia speriati de gandul ca nu-si mai pot negocia functiile prin carciumi, crede ca mai poate manipula opinia publica cu un protest impotriva modernizarii ANAF. Este sub demnitatea mea sa vorbesc cu un astfel de personaj, cu care nu voi negocia niciodata nimic, insa am datoria de a explica opiniei publice si angajatilor onesti din ANAF cateva lucruri", spune seful Fiscului, Gelu Stefan Diaconu, intr-un raspuns adresat sindicalistului Vasile Marica, cel care a cerut demisia lui Diaconu.

Gelu Stefan DiaconuFoto: Hotnews

In mesajul sau, Diaconu explica faptul ca prezenta unui inspector de integritate la examenele de promovare reprezinta doar "extinderea unei practici folosite deja la supravegherea examenelor de la Antifrauda si ofera garantia ca promovarile nu mai sunt la cheremul lui Vasile Marica si al gastii acestuia, preocupati doar sa profite de pe urma unor functii publice".

Reamintim ca sindicatul Sed Lex, condus de Vasile Marica, a anuntat un protest pentru astazi impotriva lui Diaconu. Motivul declansarii protestului este o decizie a conducerii ANAF prin care la toate concursurile de promovare trebuie sa fie prezent si un angajat de la Directia interna de Integritate. Doi sefi regionali de la ANAF au refuzat sa se supuna deciziei, care ar fi insemnat o posibilitate mai mica de trucare a examenelor, si au fost demisi.

"Potrivit prevederilor legale, examenele sunt organizate de angajator, respectiv de directiile regionale, acestea avand personalitate juridica. Este adevarat ca interzicerea organizarii examenelor la nivel local, sub supravegherea fratiilor patronate de Vasile Marica, nu poate fi privita cu ochi buni de acest personaj care de 20 de ani paraziteaza sistemul vamal si fiscal, insa a venit momentul sa inteleaga pana si el ca nu mai poate trai la nesfarsit din spagi intr-o Romanie aflata in plina schimbare de paradigma. In esenta, acest personaj nociv pentru tot ce inseamna reforma administratiei, un profitor al miscarilor sindicale oneste, protesteaza impotriva eliminarii nepotismelor si impotriva oferirii unei oportunitati reale de promovare angajatilor ANAF merituosi, pentru a ramane in continuare conectat la robinetul banilor murdari", mai arata Gelu Diaconu in comunicatul citat.

"In ce priveste solicitarea demisiei mele din partea unui mafiot imbracat in haina sindicalistului preocupat de soarta adevaratilor functionari, am un singur lucru de spus: afirm public ca aceasta este la dispozitia noului prim-ministru la orice ora din zi si din noapte, asa cum a fost dintotdeauna. Intr-o tara civilizata, membra a UE, un parazit al sistemului nu va putea destabiliza niciodata o institutie fundamentala a statului roman" mai spune Gelu Stefan Diaconu, presedinte ANAF