Premierul Dacian Ciolos i-a cerut vicepremierului, ministru al dezvoltarii, Vasile Dancu, in prima sedinta de Guvern a cabinetului pe care il conduce, sa analizeze modul in care poate fi imbunatatit actul administrativ. Totodata, i-a solicitat si ministrului finantelor Anca Paliu Dragu sa analizeze cum pot fi utilizate resursele salariale pentru a creste calitatea actului administrativ. "Mi se pare ca este nevoie de o legatura intrinseca intre aceste doua aspetcet daca vrem sa avem performanta", a precizat Ciolos. "As vrea sa subliniez in primul rand legatura dintre unele masuri bugetare care vor fi introduse proiectul de buget privind salariile, in masura in care acest lucru va putea fi posibil, si reforma administrativa", a mai spus premierul.

Sedinta a Guvernului CiolosFoto: Bogdan Dinca

"Sa vedem de unde pornim, stiu ca exista deja legislatie privind imbunatatirea actului administrativ, si in ideea noastra de crestere a calitatii actului administrativ, as vrea sa pornim de unde suntem, ce legislatie avem si cum sa o punem intr-un cadru mai coerent", s-a adresat Dacian Ciolos vicepremierului Vasile Dancu.

Ciolos a afirmat ca este necesar sa existe coerenta intre bugetul pe 2016 si planurile sectoriale. "Si aici as vrea sa subliniez in primul rand legatura dintre unele masuri bugetare care vor fi introduse proiectul de buget privind salariile, in masura in care acest lucru va putea fi posibil, si reforma administrativa. As vrea sa discutam in paralel aceste lucruri, cum facem sa folosim resursele salariale pentru a creste calitatea actului administrativ. Mi se pare ca este nevoie de o legatura intrinseca intre aceste doua aspecte daca vrem sa avem performanta", a precizat premierul.