BNR a calculat miercuri o medie de 4,4873 lei pentru un euro si de 4,10 lei pentru un dolar SUA, dupa ce marti s-a tranzactionat intr-un interval restrans, pe fondul unei lichiditati reduse. "Cum perechii EUR/RON i-a lipsit puterea sa se miste mai sus in sesiunile recente, in pofida unui sentiment de risc nefavorabil, am putea vedea o miscare usoara in jos. Totusi, nu ne asteptam ca leul sa corecteze semnificativ pierderile din ultima perioada inaintea sedintei de politica monetara a Federal Reserve de saptamana viitoare", scrie economistii ING Bank intr-un raport destinatr investitorilor. Potentialul de depreciere este limitat, mai arata acestia, intrucat BNR ar preveni o consolidare a leului peste 4,50/EUR.

Euro a depasit miercuri dimineata USD 1.0900/EUR, adversitatea fata de risc ramanand la nivelele ridicate pe care le-a atins dupa ce OPEC nu a reusit saptamana trecuta sa cada de acord asupra limitarii productiei de titei. In momentul redactarii perechea era cotata la 1.0933 dar pare a fi lipsita de forta necesara cresterii.

Monedele Europei emergente s-au tranzactionat intre limite inguste fata de euro miercuri dimineata. Leul a deschis la 4.4855/EUR si a pierdut teren pana la 4.4880/EUR, scriu si economistii Piraeus Bank.

Aurul a mai redus din pierderile recente, beneficiind de scaderea dolarului american, dar cresterea a fost limitata de asteptarile privind inasprirea politicii monetare de catre Fed. Metalul galben se tranzactioneaza cu putin sub 1,080.00 dolari pe uncie, argintul se mentine usor peste nivelul 14.25 dolari pe uncie, platina a scazut sub nivelul 850.00 dolari pe uncie in timp ce paladiul este cotat aproape de nivelul 545.00 dolari pe uncie.