"Referitor la posibilitatea amanarii intrarii in vigoare a Legii insolventei persoanelor fizice, vreau sa atrag atentia asupra faptului ca orice amanare a implementarii acestui act normativ atat de asteptat de romanii aflati intr-o situatie financiara dificila ar fi o greseala si un lucru nedrept la adresa tuturor celor care asteapta sansa unei redresari financiare. Fac apel catre toate institutiile cu atributii in elaborarea normelor metodologice sa faca toate eforturile, astfel incat Legea insolventei persoanelor fizice sa fie aplicata la termenul prevazut in lege", a declarat deputatul Ana Birchall.

Ana_BirchallFoto: Hotnews

Reamintim ca miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a admis ca se afla in discutia Executivului un act normativ de amanare a intrarii in vigoare a legii privind insolventa persoanelor fizice.

"Legea insolventei persoanelor fizice, proiect pe care l-am initiat in 2014 si care a fost adoptat in Parlament pe 20 mai a.c. si promulgat de presedinte pe 18 iunie, ofera pentru prima data romanilor, debitori de buna-credinta aflati intr-un necaz financiar, posibilitatea de a fi protejati de riscul de a ramane pe drumuri si de a-si pierde bunurile agonisite de o viata. De asemenea, in lege este prevazut pentru prima data ca debitorii, inclusiv cei care deja au fost executati silit, sa poata solicita eliberarea de datorii reziduale, astfel incat sa nu mai fie urmariti toata viata, iar viitorul lor si al familiilor sa nu fie amanetat", a subliniat deputatul.

"Consider ca toate autoritatile si institutiile insarcinate cu asigurarea conditiilor necesare implementarii Legii insolventei persoanelor fizice trebuie sa duca la indeplinire toti pasii ramasi, astfel incat debitorii persoane fizice sa poata beneficia, la termenul intrarii ei in vigoare, de toate beneficiile pe care le-am prevazut in redactarea proiectului de lege", a incheiat Birchall .