Banca Centrala a calculat vineri o medie a cursului la care s-a tranzactionat leul de 4.51 lei/euro, 4,17 lei/usd si 4.19 lei/chf, valori care plaseaza leul la cel mai depreciat nivel al acestei saptamani. In cursul diminetii, monedele din regiune se apreciau in fata euro, exceptie facand leul romanesc. Euro se tranzactiona la randul lui in apropierea noului minim al ultimei saptamani atins fata de dolar in cursul zilei de joi, la USD 1.0799/EUR.

Ministerul Finantelor a vandut joi cinci sute milioane lei in certificate de trezorerie cu maturitate de un an platind, in linie cu asteptarile noastre, un randament mediu de 0.97% si un randament maxim de 1.02% pe fondul unei cereri care a depasit de 2.4 ori oferta.

Dolarul mai puternic a dus ieri in jos preturile metalelor pretioase iar vineri dimineata acestea s-au tranzactionat in intervale inguste. Aurul fluctueaza deasupra nivelului 1,050.00 dolari pe uncie, argintul a coborat la 13.77 dolari pe uncie, platina este cotata sub 845.00 dolari pe uncie in timp ce pretul paladiului a scazut la 545.00 dolari pe uncie.