Guvernatorul BNR Mugur Isarescu nu a abordat in discutiile de marti cu premierul Dacian Ciolos subiectul darii in plata, au declarat pentru HotNews surse din cadrul participantilor la discutii. "Nici nu aveau ce discuta pe acest subiect intrucat darea in plata e re-trimisa Parlamentului pentru analiza si nici premierul nici Guvernatorul nu mai au vreun rol activ in acest proces", au explicat sursele citate. Cei doi au abordat tema bugetului pe anul viitor si cateva proiecte punctuale de dezvoltare economica, au mai precizat sursele noastre.

Dacian Ciolos si Mugur IsarescuFoto: Hotnews

Potrivit acestora, discutiile au vizat viitorul unor proiecte legate de infrastructura dar si viitorul proces de adoptare al monedei unice. De asemenea, au mai fost discutate zonele economice in care e nevoie de reforme structurale sau in care acestea treneaza, ministrul Economiei fiind la acest capitol extrem de activ in discutii.

Intalnirea s-a dorit a fi una intre premier si guvernator, atat ministrul Finantelor cat si cel al Economiei avand doar calitatea de invitati. "Este o practica oarecum des intalnita, fostul premier Ponta consultandu-se des cu Guvernatorul BNR, fie ca in presa s-a scris fie ca nu.", au mai spus sursele citate.

E drept ca fiind anuntata oficial, intalnirea ar fi putut sa se concretizeze cu un comunicat in care sa se specifice temele abordate, mai ales ca se asteapta o transparenta cat mai mare in comunicarea institutionala, dar se pare ca nu va exista nicio informare de presa.