Politicienii trebuie sa dea cu prudenta in an electoral, pentru a nu se ajunge in situatia de a se lua, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, potrivit Agerpres. "Politic, tot timpul trebuie sa dai ceva si in niciun caz nu trebuie sa iei. Daca se da prea mult cine mai are curajul sa ia? Cine mai are curajul sa iasa ca trebuie luat, ca s-a dat prea mult? Ca sa nu ajungem intr-o situatie ca asta, pentru ca inseamna o ajustare de piata, ia piata, iar echilibrele se restabilesc in economie, este bine sa dea cate putin, cu prudenta, sa nu fim in situatia sa luam, mai ales intr-un an electoral, greu de luat. Greu de luat oricand", a mai spus guvernatorul BNR.Vezi in text interventia completa in format video a lui Isarescu.

Mugur IsarescuFoto: Agerpres

El a precizat ca politicul trebuie sa aiba o viziune "mai atenta" cu procentele de crestere la venituri.

"O asemenea viziune cred ca este necesara. Nu ne apucam sa dam sfaturi de aici. Stim ce inseamna sa fii in fata electoratului, in fata unor nevoi in crestere, dar de aceea suntem la BNR si de aceea ne ocupam de macrostabilitate ca sa spunem prudenta maxima", a explicat guvernatorul BNR.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a sustinut joi o conferinta de presa pentru a prezenta deciziile adoptate joi de Consiliul de Administratie.

Vezi mai jos interventia completa a guvernatorului Isarescu, ce crede despre cursul leului in 2016 si despre creditare

Consiliul de Administratie al BNR a decis, joi, mentinerea dobanzii cheie la 1,75% pe an si reducerea ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor in valuta ale institutiilor de credit cu doua puncte procentuale, respectiv la 12%, incepand cu perioada de aplicare 24 ianuarie ¬ 23 februarie 2016.