Constructiile - crestere de 10% pe primele 11 luni de anul trecut

de DP     HotNews.ro
Joi, 14 ianuarie 2016, 9:02 Economie | Finanţe & Bănci

In luna noiembrie 2015, volumul lucrarilor de constructii a crescut, fata de luna precedenta, ca serie bruta cu 7,0% si a ramas la acelasi nivel ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.  In primele 11 luni din 2015 fata de perioada corespunzatoare din 2014 , constructiile au crescut atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 9,4%, respectiv cu 10,2%.

  • Noiembrie 2015 comparativ cu octombrie 2015
Volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta, cu 7,0%, crestere evidentiata la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 9,0%, lucrarile de constructii noi cu 7,1% si la lucrarile de reparatii capitale cu 3,3%.
Pe obiecte de constructii volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 24,6%. Volumul lucrarilor de constructii a scazut la  cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 28,3% respectiv cu 14,3%.
Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate s-a inregistrat o crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi cu 2,5%. Scaderi au avut loc la lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de reparatii capitale cu 3,6%, respectiv cu 3,0%.
Pe obiecte de constructii, constructiile ingineresti au crescut cu 6,7%. Cladirile rezidentiale si cladirile nerezidentiale au scazut cu 24,1%, respectiv cu 16,6%.

  • Noiembrie 2015 comparativ cu noiembrie 2014
Volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta cu 5,9%. Pe elemente de structura au avut loc cresteri la lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente, cu 26,5%, respectiv cu 15,0%. Lucrarile de constructii noi au scazut cu 2,6%.
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 26,4%. Scaderi au avut loc la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 30,2%, respectiv cu 18,7%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 6,5%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri astfel: lucrarile de reparatii capitale cu 28,2% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 6,1%. Lucrarile de constructii noi au scazut cu 2,6%.
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 25,5%. La cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale,  volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 23,1%,
 respectiv cu 16,1%.

  • Perioada 1.I-30.XI.2015 comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2014
Volumul lucrarilor de constructii a crescut pe total, ca serie bruta, cu 9,4%. Pe elemente de structura au avut loc cresteri astfel: lucrarile de reparatii capitale cu 23,5%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 14,4% si la lucrarile de constructii noi cu 4,8%.
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 16,7% si la cladirile nerezidentiale cu 3,1%. La cladirile rezidentiale volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 4,5%.
Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut pe total cu 10,2%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri astfel: lucrarile de reparatii capitale cu 23,4%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 11,0% si la lucrarile de constructii noi cu 6,8%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: constructiile ingineresti cu 9,3%, cladirile nerezidentiale cu 6,6%  si la cladirile rezidentiale cu 2,2%.


Citeste mai multe despre   Material prezentat de LIDL​

FOTO​ Incearca reteta saptamanii de la LIDL: Sorbet cu fructe de padure, o varianta mult mai putin calorica a inghetatei


Sorbetul este un desert racoritor pe baza de fructe, suc de fructe, apa si zahar, care desi aduce foarte mult cu inghetata, este o varianta mult mai putin calorica insa poate fi la fel de cremos si delicios! Folositi fructe congelate pentru ca sorbetul sa fie consistent si sa va racoreasca instant in zilele toride de vara.
804 vizualizari
  • 0 (0 voturi)    
    FAF DE TERENURI (Joi, 14 ianuarie 2016, 13:45)

    sun [anonim]

    Cel putin in Bucuresti s-au construit blocuri doar pe terenuri date ilegal pe spaga de primari unor asa zisi dezvoltatori. Nu s-a mai vandut un teren de cand aceasta moda a furturilor din sect 3 si 4 a luat avant de neoprit. E mult mult mai ieftin sa dai o spaga primarului sa-ti faca rost de un teren fata de cumpararea lui ! si dna-ul nu vede nimic! Vezi to felul de plombe aparute intre blocuri sau pe terenuri surpate si nimeni nu se intreaba cum este posibil in plina campanie DNA !


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă