Achizitia McDonald`a Romania a fost facilitata de BRD Groupe Societe Generale - filiala din Romania a Societe Generale. McDonald`s Corporation a anuntat ca Premier Capital SRL a fost desemnat partener pentru dezvoltarea restaurantelor McDonald`s in Romania, un parteneriat in care CEO-ul companiei, Daniel Boaje si Melo Hili au roluri cheie. Potrivit unor surse apropiate tranzactiei, valoarea achizitiei a depasit usor 50 de milioane de euro, afacerile anuale ale McDonald`s in Romania fiind estimate la 100 de milioane de euro.

McDonald`s dezvoltase o relatie pe termen lung cu grupul de companii Premier Capital. Acesta este partenerul pentru dezvoltarea restaurantelor McDonald`s din Tarile Baltice (Letonia, Lituania, Estonia), Malta si Grecia si are o experienta solida in lucrul cu echipele si furnizorii restaurantelor McDonald`s..

Transferul catre o structura de tip parteneriat pentru dezvoltare reflecta strategia generala de redresare a brandului condusa de Presedintele si CEO-ul Steve Easterbrook, care include obiectivul pe termen lung de a opera 95% din restaurante in sistem de franciza la nivel global. Incepand cu 22 ianuarie 2016, Premier Capital a preluat ca proprietate si operatiuni toate cele 67 de restaurante McDonald`s din Romania si cele 19 cafenele McCafe si va asigura capitalul necesar pentru a finanta dezvoltarea McDonald`s in Romania.

Daniel Boaje ramane Directorul General al McDonald`s Romania, mai spun apropiatii deal-ului.

"In ultimii 20 de ani am investit peste 160 de milioane de euro in restaurantele noastre din Romania. Servim anual peste 65 de milioane de clienti, ceea ce inseamna ca peste 180.000 de persoane viziteaza zilnic restaurantele noastre si cafenelele McCafe. Sunt foarte mandru de reusitele obtinute de McDonald`s in Romania din momentul in care am deschis prima data usile, in 1995, si sunt foarte incantat sa lucrez cu Melo in aceasta noua etapa a dezvoltarii afacerii", a declarat Daniel Boaje.

McDonald`s are mai mult de 4.000 de angajati in restaurantele din Romania, care vor deveni parte din familia Premier Capital. In 2015, McDonald`s a fost numit pentru al doilea an consecutiv cel mai bun angajator din Romania, conform AON Hewitt.

Daniel Boaje a adaugat: "McDonald"s are un rol important in economia Romaniei, dezvoltand peste 300 de parteneriate cu furnizori locali pe parcursul timpului. Peste 26.000 de angajati din Romania au parcurs programele de training McDonald`s si suntem dedicati misiunii de a ramane un angajator responsabil. Cu o baza puternica de clienti, angajati motivati, furnizori pe care ne bazam si investitii continue, am incredere in viitorul McDonald`s in Romania"

Melo Hilli, CEO Premier Capital, a completat: "Premier Capital este incantat sa primeasca intreaga echipa McDonald¬s Romania in familia ei tot mai mare. E o perioada deosebita pentru noi si suntem pregatiti sa dezvoltam afacerea din Romania. Premier Capital aduce parteneriatului din Romania 20 de ani de experienta in investitii si operatiuni internationale si asteptam cu nerabdare sa directionam eforturile noastre spre dezvoltarea pietei si a oamenilor. Adaugarea celui de-al saselea teritoriu ne permite sa identificam mai multe sinergii si oportunitati de colaborare in intregul univers Premier Capital astfel incat sa putem folosi cele mai bune practici si idei pentru a imbunatati si mai mult experienta clientilor".

Reamintim ca vineri, dupa mai bine de doi ani de discutii si tatonaril, McDonald`s Romania si-a schimbat actionarul, vanzand operatiunile locale catre un francizat din Malta, grupul maltez Premier Capital. McDonald`s Romania este cel mai mare jucator de pe piata locala de restaurante, cu afaceri de circa 100 milioane euro si cu 67 de unitati de tip fast-food, potrivit Mediafax. Pentru Premier Capital, Romania devine a sasea piata unde compania detine franciza McDonald`s dar si cea mai mare, intrucat, in toate celelalte cinci piete pe care opereaza sunt circa 60 de restaurante.

Compania Premier Capital este controlata de fratii Hili, Marin, Melo si Beppe, din Marsa, Malta. Acestia deruleaza afaceri in industria maritima, in IT&C si in sectorul restaurantelor de tip fast food.