Lactalis, una dintre cele mai mari companii de lactate din lume, infiintata in anul 1933 si detinuta de familia Besnier (in topul celor mai bogati francezi) va prelua Albalact, cea mai mare companie de produse lactate cu capital romanesc. In 2008, Lactalis preluase compania LaDorna pentru o circa 80-90 milioane de euro. "In 27 ianuarie 2016, conducerea Albalact a fost informata de un grup de actionari care detin 70% din capitalul social ca Lactalis a incheiat un contract prin care va face o oferta publica de preluare voluntara a intregului pachet de actiuni, primind angajamente ferme din partea actionarilor de a subscrie toate actiunile pe care le detin", se arata intr-un comunicat trasmis Bursei de Valori.

HotNews.roFoto: Hotnews

Albalact - Alba Iulia este cea mai mare societate cu capital majoritar local in industria laptelui. Infiintata in 1971, Albalact a fost transformata in societate pe actiuni in anul 1990 si privatizata in 1999. Albalact are actionariat majoritar roman, iar actiunile emise de Albalact sunt admise la tranzactionare Ia categoria standard a Bursei de Valori Bucuresti. Albalact detine 99,01% din actiunile Raraul Campulung Moldovenesc si 100% din societatea de logistics Albalact Logistic SRL, avand peste 1.000 angajati in toate cele trei firme. Albalact comercializeaza produse sub brandurile Zuzu, Fulga, Raraul, de Albalact si Poiana Florilor.

Lactalis detine brandurile "President", "Parmalat", "Galbani". Grupul angajeaza in prezent 75,000 de persoane si detine peste 200 de fabrici localizate in 43 de tari la nivel mondial. In 2015, Grupul Lactalis a avut o cifra de afaceri de 17 miliarde de euro.