Ministerul Finantelor va negocia cu BEI un contract de finantare de un miliard de euro

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 10 februarie 2016, 17:33 Economie | Finanţe & Bănci

Guvernul Romaniei a adoptat un memorandum prin care ministrul Finantelor Publice primeste mandat de negociere a Contractului de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii de un miliard de euro, in vederea finantarii partiale a contributiei bugetului de stat la Programul National de Dezvoltare Locala. Suma va fi folosita pentru accelerarea realizarii proiectelor din sectorul de apa, apa uzata si canalizare, informeaza Guvernul.

Elementele care fac obiectul negocierii sunt atat de natura financiara (durata si numarul de transe in care se va trage imprumutul, plan de finantare), cat si de natura tehnica (atributiile Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice legate de implementare, clarificari in privinta alocarii proiectelor, autorizatiile de mediu sau administrarea retelelor de un operator autorizat).  

Pozitia partii romane are in vedere obiectivele strategiei de administrare a datoriei publice guvernamentale. Mandatul si, ulterior, raportul negocierilor vor fi supuse  aprobarii Guvernului si Presedintelui Romaniei.

Memorandumul cu tema "Acordul de pricinpiu privind contractarea unui imprumut de la Banca Europeana de Investitii in valoare de pana la 1 miliarde de euro, in vederea finantarii partiale a contributiei bugetului de stat la Programul National de Dezvoltare Locala" a fost adoptat in sedinta Guvernului din septembrie 2015. In baza acestuia, partea romana a transmis BEI acceptul privind aprobarea imprumutului de catre Consiliul Director al Bancii.

PNDL este finantat in proportie de peste 80% de la bugetul de stat, prin bugetul MDRAP, restul fiind acoperit de la bugetele locale. Selectarea proiectelor cuprinse in program, disponibilizarea catre beneficiari a sumelor alocate anual de la bugetul de stat si monitorizarea stadiului fizic si financiar sunt realizate de  MDRAP, prin directiile sale de specialitate.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

630 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  dar ma intreb si eu asa... (Joi, 11 februarie 2016, 18:49)

  ..13 [utilizator]

  Daca lumea fuge de la sat la oras - si asta se vede cu ochiul liber si exista si studii peste studii care demonstreaza aceasta tendinta - noi de ce finantam apa si canalul in mediul rural???

  Ca banui ca finantarea asta o sa mearga pe programul anti -saracie propus de Ciolos...

  Inteleg ca Apa Nova este made in France, dar...

  Mai frate, personal nu sunt de acord.

  Intreb si eu asa, intr-o doara, nu era mai bine daca se finantau ceva lucrari de infrastructura rutiera si/sau energetica si cu restul de bani se foloseau in scheme pentru incurajarea cresterii si dezvoltarii mediului de afaceri din RO - ca asta se dezvolta in principal orasele si comunele aflate in apropierea oraselor???

  Nu stiu - o sa fie bine cum zic ei sau cum zic eu?


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică