O lege scandaloasa, ceva intre suprarealism si absurd. Acestea au fost cuvintele francezului Philippe Lhotte, CEO al BRD-GSG despre proiectul legii darii in plata. "Ezit intre termeni, pentru ca situatia ne face sa ne gandim la o pozitie intre suprarealism si absurd. Este de neinteles in afara Romaniei aceasta lege. Banca Centrala Europeana, expertii Uniunii Europene nu inteleg de ce aceasta lege in Romania. Va servi la ce aceasta lege? Nicio alta tara nu are o astfel de lege", a declarat joi, Philippe Lhotte, in cadrul unei conferinte de presa.

Philippe Lhotte, inca PDG al BRDFoto: Hotnews

In opinia acestuia, Legea darii in plata nu aduce nimanui avantaje: nici bancilor, nici clientilor si nici investitorilor care vor privi mai reticent spre Romania.

"Daca Legea darii in plata va trece, programul 'Prima casa' va fi suprimat si persoanele particulare nu vor avea niciun avantaj. Nimeni nu va mai obtine o casa, investitori care sa construiasca noi case nu vor mai veni. Deci, cine are de castigat din aceasta lege? Raspunsul meu la aceasta intrebare este: nu stiu. Eu am o mica idee: va avantaja speculantii si pe nimeni altcineva. Nici clientii nostri nu vor beneficia, nici statul, nici clientii care sunt de conditie sociala modesta", a explicat directorul general al BRD, citat de Agerpres.

Lhotte a afirmat ca programul "Prima casa" nu poate exista in paralel cu Legea darii in plata, fiind antinomice. In plus, el considera ca este posibil sa fie redactata o lege care sa aiba un caracter social.

Romania nu este o tara in care sa existe legi cu aplicare retroactiva si toate legile care trebuie dezvoltate trebuie sa fie in favoarea economiei, sa fie sustinuta cresterea economica, nu inversul acesteia", a subliniat acesta.