Citigroup Inc l-a numit in functia de director executiv pe Vikram Pandit si in functia si de presedinte pe actualul CEO interimar, Win Bischoff, relateaza NewsIn.

Citigroup l-a inlocuit astfel pe fostul director Charles Prince, care a parasit functia pe 4 noiembrie sub presiunea actionarilor nemultumiti de performantele celei mai mari companii de servicii financiare din SUA.

Actiunile Citi au scazut cu aproape o treime in anul 2007, iar compania a suferit puternice deprecieri ale activelor din cauza crizei in sectorul de imobiliare.

Numirea lui Bischoff, in vârsta de 66 de ani, a reprezentat o surpriza. Fost presedinte al diviziei internationale a Citi, Bischoff a ocupat functia de CEO in ultimele cinci saptamani.

Pandit a condus in trecut divizia de investitii si piata de capital de la Morgan Stanley.

Pandit trebuie sa recastige increderea investitorilor in Citigroup.

In ultimele luni, au existat temeri printre investitori, potrivit carora Citi este prea mare si de aceea ar trebui impartita.

Citigroup a anuntat in luna noiembrie ca a inregistrat pierderi de 11 miliarde dolari in al patrulea trimestru din 2007, de pe urma investitiilor in sectorul de imobiliare.

Compania a raportat deprecieri ale activelor in valoare de 6,4 miliarde dolari pentru al treilea trimestru, putând sa inregistreze si mai multe pierderi de pe urma creditelor imobiliare si a cardurilor de credit.

In luna noiembrie, compania a vândut actiuni in valoare 7,5 miliarde dolari catre Abu Dhabi pentru a-si stabiliza baza de capital.