Faptul ca statul roman nu a mai realizat nicio tranzactie pe piata de capital timp de un an si jumatate nu este un semnal bun pentru investitori, iar listarea Hidroelectrica ar putea constitui gura de aer de care piata are nevoie pentru a recapata increderea jucatorilor, a declarat miercuri vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Mircea Ursache, citat de Agerpres. "Am initiat discutii cu autoritatile pentru a vedea daca avem o sansa in 2016 sa miscam piata de capital. Dar ca sa poti sa misti o astfel de piata, trebuie mai intai ca tu ca stat sa dai incredere pietei. Pauza de un an si jumatate in care statul nu a mai intervenit in piata bursiera este de prost augur pentru investitori", a explicat Ursache.

Mircea Ursache, vicepresedinte ASFFoto: Hotnews

"Piata are nevoie ca de aer de cateva lucruri mari: Hidroelectrica! Mentinerea ei in starea de insolventa este un semnal prost pentru economie. Dupa parerea mea, vom avea un model de succes cand vom trece la listare", a miai spus Ursache.

Reprezentantul ASF a subliniat ca, pe langa efectul pozitiv asupra pietei de capital, listarea companiilor de stat aduce si alte beneficii, respectiv transferul de guvernanta corporatista, care face ca atat managementul companiei respective, dar si profitul sa arate mult mai bine.

Pe de alta parte, vicepresedintele ASF a admis ca, la nivelul autoritatii, se lucreaza inca la reglementarile necesare pentru eliminarea barierelor care, de-a lungul timpului, au impiedicat dezvoltarea pietei de capital.

"Va asigur ca 2016 va fi anul in care piata romaneasca se va elibera de toate aceste bariere", a mai spus Mircea Ursache.

Hidroelectrica a fost in insolventa in perioada iunie 2012 - iunie 2013, insa a reintrat in procedura de reorganizare judiciara in februarie 2014.