Temerile privind un posibil Brexit cresc, iar Guvernatorul Bancii Angliei, Mark Carney, se va adresa marti Parlamentului pentru a sustine un discurs cu privire la implicațiile financiare ale unei ieșiri din UE. Banca centrală este deja pregătește pentru turbulențele economice pe care referendumul le-ar putea provoca. In SUA mai multe state anunta rezultatele campaniei prezidentiale iar in Asia de Sud-Est va avea loc o eclipsa totala de soare. Vezi in text o selectie a principalelor evenimente care vor avea loc, dar si o sinteza a celor care s-au petrecut in noaptea trecuta.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Mai multe state din cadrul vor anunta rezultatele alegerilor primare din cadrul campaniei pentru prezidențiale. In Hawaii, Idaho, Michigan, si Mississippi se organizeaza alegerile primare, rezultatele fiind asteptate in cursul acestei seri. Estimarile arata ca Donald Trump este așteptat să câștige in Michigan.
  • O eclipsa totala de soare va avea loc azi, dar putini sunt cei alesi sa asiste la ea. E vorba de Sumatra, Borneo, Sulawesi, și Noua Guinee. In restul Asiei sudestice ecplisa va aparea ca fiind partiala. .

În timp ce dumneavoastra dormeati...

  • China a anuntat o contractie a exporturilor in februarie, acestea scazand cu 25,4% in ritm anual (la valori exprimate in dolari americani)  an la an,  în timp ce economiștii estimau o scădere de 14,5% .
  • Beijing a eliberat un deținut politic. Într-un gest foarte rar pentru Beijing, avocatul și profesorul Chen Taihe, a fost eliberat. Mai mult, autoritatile i-au permis acestuia să părăsească țara. Taihe a zburat în California pentru a se alătura familiei sale.

Recomandari de lectura:

Sursa acestei selectii.