"A.N.A.F. a initiat demersuri pentru a obtine acces la toate documentele referitoare la persoane fizice sau juridice din Romania, disponibile in cazul PanamaPapers. A fost precizat faptul ca prelucrarea acestor documente se va face cu respectarea confidentialitatii totale, specifice secretului fiscal", se arata intr-un raspuns transmis de Fisc la o solicitare a HotNews.ro.

Dragos Doros, presedinte ANAFFoto: NNDKP

Reamintim ca saptamana trecuta Fiscul anuntase ca a initiat un grup de lucru interdepartamental pentru verificarea implicatiilor fiscale ale informatiilor publicate prin proiectul de investigatie jurnalistica "PanamaPapers".

ANAF a alocat resurse pentru analiza datelor provenite din surse deschise, referitoare la identitatea persoanelor fizice si juridice, si corelarea acestora cu cele existente in bazele de date specifice, referitoare la conturi detinute, participatii in firme, tranzactii interne sau internationale.

In activitatea acestui grup de lucru vor fi implicati inspectori antifrauda, inspectori fiscali si inspectori specializati in verificarea veniturilor persoanelor fizice, gestionarea informatiilor fiscale si executari silite.

Dacian Ciolos a declarat martea trecuta ca nu a discutat cu seful ANAF despre dosarele Panamasi a precizat ca inspectorii agentiei nu au nevoie de dispozitie de la primul-ministru pentru a-si face treaba daca ei considera ca s-a incalcat legea, transmite Mediafax.

Premierul a facut aceste afirmatii in momentul in care jurnalistii l-au intrebat daca a discutat cu sefului ANAF, Dragos Doros, referitor la dosarele Panama, iar el a negat.

"Nu, nu am avut, e problema lor. Nu au nevoie de dispozitie de la prim-ministru ca sa-si faca treaba acolo unde considera ca s-a incalcat legea", a spus Ciolos.

Cititi siHorodniceanu: DIICOT analizeaza datele din Panama Papers, daca acestea pot ajuta in anchetele actuale

Paul Radu, jurnalist Rise Project:Avem deja peste 100 de nume din Romania