Noul pachet legislativ referitor la achizitiile publice este foarte important pentru schimbarea paradigmei si speram ca, pana pe 18 aprilie, acesta sa fie adoptat, a declarat, marti, Bogdan Puscas, presedintele Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP), in cadrul conferintei "Mecanisme pentru o piata in dezvoltare", organizata de Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC), citat de Agerpres. 'Preocuparea noastra constanta este de a colecta feedback din industriile cu care colaboram. Suntem extrem de preocupati de domeniul constructiilor. Exista deja, la nivelul legislatiei tertiare, doua instructiuni.

Bogdan Puscas, presedinte ANAPFoto: Hotnews

Chiar daca toata lumea este cu ochii pe pachetul legislativ, avem speranta ca, pana pe 18 aprilie, noul pachet legislativ (privind achizitiile publice, n.r.) va fi adoptat. Acest nou pachet legislativ este cu adevarat foarte important pentru ca acesta schimba paradigma.

Dorim sa garantam accesul si concurenta libera pe piata. Pachetul legislativ are la baza concurenta libera, competitivitatea si transparenta. Prin acest nou pachet legislativ, nu vom mai privi banii publici si banii europeni cu ochi diferiti. Un al treilea element extrem de important este ca dorim sa obisnuim autoritatea contractanta sa cheltuie fondurile ca si cum ar cheltui proprii bani', a spus Puscas.

Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC) organizeaza, marti, conferinta cu tema 'Mecanisme pentru o piata in dezvoltare' iar temele centrale ale evenimentului se concentreaza pe modificarile care apar si cum va evolua structura cererii de lucrari in constructii, cat de implicati vor fi antreprenorii si firmele de executie de constructii, cum se prezinta segmentul de investitii, proiecte si finantare in constructii si alte aspecte practice referitoare la programele de dezvoltare, care este ponderea investitiilor in constructii si ce impact are aceasta asupra sectorului, ce modalitati de eficientizare a resurselor publice in noua lege a achizitiilor pot fi implementate.