Banca Europeana prentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a numit-o pe Claudia Pendred in functia de director pe Romania, in locul lui Hildegard Gacek, au anuntat reprezentantii institutiei, citati de NewsIn.

Inainte de a prelua functia de director pentru Romania al BERD, Pendred a condus divizia de finante corporative a N.M. Rothschild & Sons, raspunzand de utilitatile din Europa Centrala si de Est.

Pendred a fost implicata intr-o serie de proiecte care au vizat si alte sectoare, printre care resursele naturale, infrastructura si telecomunicatiile.

Anterior, Pendred lucrase pentru J. Henry Schroder Wagg & Co., UNICEF si Banca Mondiala.

Pendred a declarat, potrivit NewsIn, ca prioritatile BERD in Romania vor fi oferirea unor instrumente cu grad mai mare de risc, cum ar fi participarea la capital in cadrul companiilor locale, sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii din zonele rurale si colaborarea cu Uniunea Europeana pentru imbunatatirea serviciilor de apa si canalizare, tratarea apelor uzate si a serviciilor de transport din tara.

BERD va avea, de asemenea, finantari in sectorul energetic, vizand inclusiv promovarea energiilor regenerabile.

In acest an, BERD a invesitit 350 milioane euro in tara noastra, iar de la inceputul activitatii bancii in Romania, instiututia a finantat 245 de proiecte cu aproximativ 3,6 miliarde euro.

In colaborare cu alti parteneri, banca a investit peste 6 miliarde euro pentru proiecte realizate in Romania.