In aceasta perioada se desfasoara la Bucuresti competitia de tenis BRD Nastase - Tiriac Trophy, din cadrul circuitului ATP 250. In spatiul public au aparut diverse informatii si intrebari cu privire la cauzele care au dus la imposibilitatea utilizarii Arena Centrale. "Raspunsul este simplu. La aceasta editie, doar, si subliniez, doar Arena Centrala nu poate fi utilizata din cauza lipsei avizelor ISU", se arat intr-un mesaj transmis HotNews.ro de catre reprezentantii Bancii Nationale.

Arena CentralaFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

In aceste conditii, Banca Nationala a Romaniei a sprijinit organizatorul in identificarea solutiilor optime pentru ca BRD Nastase-Tiriac Trophy sa se desfasoare in conditii care respecta standardele ATP (cu anumite derogari permise de regulament).

Putina istorie. In anul 1946, Banca Nationala a Romaniei a cumparat de la Societatea de Dare la Semn Bucuresti proprietatea pe care se afla in prezent complexul de tenis cunoscut publicului sub numele de Arenele BNR.

Dupa 1989, asa cum era firesc, Banca Nationala a Romaniei a reintrat in posesia proprietatii de drept. Trebuie mentionat faptul ca Nicolae Ceausescu dorea demolarea acestui club, asa cum dorea demolarea intregului cartier Cotroceni, ceea ce a dus la sistarea oricaror investitii de intretinere si dezvoltare.

La momentul reluarii posesiei, BNR a gasit un maidan in loc de parc, pe care se aflau zeci de caini fara stapan si care necesita investitii importante pentru reabilitare.

Aceste investitii au fost facute. Aici se afla in prezent unul dintre cele mai frumoase parcuri verzi din Bucuresti, iar Arenele BNR au indeplinit standardele impuse de organizatiile internationale din lumea tenisului (Federatia Internationala de Tenis, ATP, WTA) pentru organizarea competitiilor din circuitul international - Cupa Davis, Cupa Federatiei, turneele ATP si turneele WTA, care s-au desfasurat neintrerupt timp de 25 de ani.

In anul 2007, Banca Nationala a Romaniei a devenit membra a Sistemului European al Bancilor Centrale, moment de la care,in conformitate cu legislatia in vigoare, Banca Nationala a Romaniei nu mai poate investi decat in cladiri care sunt utilizate pentru sustinerea derularii activitatii sale.

In acest context, avand in vedere ca Banca Nationala a Romaniei se afla in imposibilitatea de a asigura reabilitarea si modernizarea arenei centrale de tenis, a fost initiat procesul de transfer al proprietatii, in conditiile legii, si au fost facute demersuri in acest sens, catre institutiile abilitate ale statului, care au posibilitatea de a realiza atat reabilitarea cat si modernizarea arenei de tenis, mai spun reprezentantii BNR..