O eventuala iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana ar crea o gramada de complicatii pentru Fondul Proprietatea, care acum este listat la Londra, a declarat, miercuri, Mark Mobius, presedinte executiv, Templeton Emerging Markets Group, citat de Agerpres. "Dupa cum stiti, Fondul este acum listat la Londra, iar un Brexit ar crea o gramada de complicatii. Va trebui sa schimbam in multe feluri cum actionam la Londra. S-ar putea sa fie si o iesire de bani din Londra. O hotarare de Brexit ar avea un caracter mai curand negativ pentru noi si pentru alti investitori din lume", a spus Mobius.

Mark MobiusFoto: Agerpres

Potrivit acestuia, un Brexit nu va fi bun pentru piete, in general.

"Cred ca acest Brexit, daca are loc, nu va fi bun pentru piete, in general. Trebuie sa retineti ca Londra este un centru financiar important, iar cand este vorba de pietele emergente este probabil cel mai important centru financiar", a mai afirmat oficialul Templeton Emerging Markets Group.

Britanicii se vor pronunta pe 23 iunie, intr-un referendum, cu privire la oportunitatea parasirii Uniunii Europene de catre Marea Britanie, una dintre cele mai importante decizii ale tarii in ultimele decenii.

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie, publicat miercuri de institutul de sondare a opiniei publice ICM, campania pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana are un avans mic fata de cea pentru ramanerea in cadrul blocului comunitar. Aproximativ 46% dintre alegatori s-au pronuntat in favoarea asa-numitului Brexit, fata de cei 44% care cred ca Marea Britanie ar trebui sa ramana in UE, nefiind luati in considerare alegatorii indecisi, se arata in sondajul ICM.

Sondajul online, efectuat intre 22 aprilie si 24 aprilie, a fost realizat in cursul vizitei in Marea Britanie a presedintelui SUA Barack Obama, care a cerut tarii sa sustina apartenenta la UE in cadrul referendumului.

AGERPRES/(AS ¬ autor: Florin Barbuta, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)