"Pe fondul cresterii riscurilor activitatii bancare, generate de Legea Darii in Plata, Banca Transilvania creste avansul la creditele cu garantie imobiliara. In acelasi timp, BT a decis sa ii sustina, in continuare, pe cei care doresc sa achizitioneze prima locuinta prin stabilirea unor conditii de avans mai relaxate", se arata intr-un comunicat transmis vineri de oficialii BT. Astfel, in cazul achizitiei de locuinte, noile intervale de avans pentru credite imobiliare, incep de la 20% in cazul persoanelor care achizitioneaza prima locuinta si ajung pana la 35%, in functie de moneda si tipul garantiei.

Concret, pentru a permite accesul la finantare a persoanelor care isi achizitioneaza prima locuinta, pentru imprumuturile in lei de pana la 125.000 euro (echivalent), care au ca destinatie achizitionarea unui imobil, avansul necesar este de 20%.

In cazul imprumuturilor in lei, care nu se incadreaza in conditiile de prima locuinta si limita de suma (125.000 euro), avansul standard este de 25%.

In cazul imprumuturilor in euro, avansul standard porneste de la 30%.

Noile cerinte ale Bancii Transilvania sunt valabile de luni, 16 mai a.c. si se vor aplica doar creditelor pentru care vor fi inregistratre cereri la banca incepand cu respectiva data.