Banca Comerciala Romana (BCR) a obtinut o suplimentare a plafonului de garantare aferent programului Prima Casa de 88,6 milioane lei, permitand bancii sa acorde un volum de credite de aproximativ 177 milioane lei, au transmis vineri reprezentantii bancii. Plafonul alocat Bancii Comerciale Romane va solutiona prioritar solicitarile existente aprobate atat din punct de vedere financiar cat si al garantiei. Solicitarile de garantie si dosarele in analiza care nu au aprobare finala, isi vor continua fluxul de procesare pana la epuizarea totala a plafonului existent.

Banca Comerciala Romana va continua sa ofere asistenta dedicata tuturor clientilor interesati de accesarea programului Prima Casa sau a unui credit ipotecar. Banca va transmite institutiilor relevante (fonduri de garantare, ministere, etc) date si informatii concrete despre nevoile locative reale ale clientilor.

De la inceputul anului 2016, numarul de cereri pentru programul Prima Casa a crescut cu 350% fata de ultimul trimestru din 2015, motiv pentru care aceasta suplimentare de plafon va acoperi numai 1.000 de solicitari existente de garantare pentru creditele cu aprobare finala de catre BCR.

BCR a acordat, pana in prezent, circa 51.000 de credite in cadrul Programului Prima Casa, in valoare de peste 8,5 mld lei.