Consiliul Concurentei a autorizat preluarea companiei Astra Asigurare Reasigurare de catre Uniqa Versicherungen si Nova Trade, potrivit unui comunicat al institutiei. Autoritatea a decis ca prin aceasta operatiune de concentrare economica nu se creeaza sau consolideaza o pozitie dominanta pe piata relevanta.

Potrivit Legii concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute în acest act normativ. Acestea sunt îndeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati într-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro euro si exista cel putin doi agenti economici implicati în operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare în parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul în lei a 4 milioane euro.

Uniqa Versicherungen este societatea-mama a unui grup de societati de asigurare cu sediul în Austria. Anterior, Uniqa detinea o participatie minoritara la societatea Astra. Nova Trade este o societate romaneasca pe actiuni care actioneaza ca societate de tip holding.