Ana Birchall, deputat PSD si initiator al legii privind conversia creditelor, a reactionat dur pe pagina personala de Facebook, acuzandu-l pe deputatul Daniel Zamfir ca face jocuri populiste si recurge la denigrari, scrie bankingnews.ro. Deputatul PSD a anuntat ca a cerut sa verifice constitutionalitatea amendamentelor si prevederilor depuse la proiectul de lege PLX345/2014, amendamente gandite de alesul PNL. Deputatul Zamfir scrie pe pagina sa de Facebook ca Ana Birchall nu doreste ca legea conversiei sa se faca la un curs istoric.

"Aud insa, ce valva mare facu dna Birchall in legatura cu amendamentul meu. Dupa ce a sabotat cat a putut Legea DIP, acum agita pe toata lumea prin PSD, sa nu cumva sa fie de acord cu mine sa facem conversia la curs istoric, ca-i bai mare!"

Ana Birchall il acuza pe Daniel Zamfir ca "isi aloca acum meritele si expertiza imaginara"

"Nu sunt de acord cu solutii populiste care pot fi respinsa de Curtea Constitutionala"

"Avand in vedere campania online de denigrare pornita de domnul deputat Daniel Zamfir la adresa mea si pentru a evita orice discutii manipulatoare la nivel public, am solicitat Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sa dispuna Comisiei juridice, de disciplina si imunitati din Camera Deputatilor sa solicite in regim de urgenta institutiilor abilitate un punct de vedere privind constitutionalitatea amendamentelor si prevederilor depuse la proiectul de lege PLX345/2014 ¬ Propunere legislativa pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.50/2010 privind contractele pentru consumatori.

Am solicitat acest demers legislativ tocmai pentru ca nu doresc sa insel asteptarile oamenilor in mod populist si politicianist si, de asemenea, nu as vrea ca un proiect la care am muncit timp de doi ani si asupra caruia altii isi aloca acum meritele si expertiza imaginara sa fie respins la Curtea Constitutionala si astfel procesul legislativ sa fie reluat. Eu sunt prima care am cerut si sustinut in repetate randuri repunerea pe ordinea de zi a proiectului legislativ atat la Comisia juridica, cat si la Comisia pentru buget, si adoptarea lui in regim de urgenta, dar in acelasi timp nu pot fi de acord sa vand sperante false unor oameni deznadajduiti, dispusi sa creada pe cel care promite, nerealist, mai mult.Solicitarea mea catre Biroul Permanent este un demers profesionist si responsabil, pentru ca eu nu vand iluzii de dragul voturilor si al popularitatii cu orice pret.

Citeste continuarea aici.