Efectul Brexit s-a simtit vineri pe pietele financiare, unde s-a simtit o degringolada care a cuprins in primul rand lira sterlina si avantajand monedele considerate sigure. Reamintim ca perechea EUR/RON s-a tranzactionat pentru putin timp la 4,5600 (cel mai ridicat nivel din martie 2014, atins si la inceputul anului 2016) ca urmare a votului pentru iesirea Marii Britanii din UE. Valoarea este cu vreo 4,5 bani mai mare decat inchiderea de ieri din timpul orarului obisnuit, de 4,5150, cand participantii la piata asteptau un alt rezultat de la referendum.

Totusi, valutele din regiune s-au depreciat si mai mult, ceea ce ar putea sugera ca banca centrala a intervenit pentru a tempera presiunile; datele de saptamana viitoare privind rezervele valutare ale BNR vor oferi mai multa claritate cu privire la acest aspect.

Practic, leul s-a intors la cotatia de acum doua zile in fata euro, confirmand ca impactul Brexitului este gestionabil, dupa cum a declarat si presedintele Iohannis dupa intalnirea cu premierul si Guvernatorul BNR.

Citeste si : Primele rapoarte ale bancilor locale dupa Brexit: EUR/RON s-a tranzactionat pentru putin timp la 4,5600