Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis luni ca termenul de intrare in vigoare a legii insolventei persoanelor fizice sa fie 30 septembrie si nu 31 decembrie, asa cum hotarase Guvernul, scrie news.ro.

"Aceasta lege a fost publicata in Monitorul Oficial in 26 iunie 2015. Este o critica adresata si fostului Guvern si prezentului Guvern. O lege de o asemenea importanta cum este legea insolventei persoanelor fizice (...) ati lasat-o fara urmari juridice, ca urmare a faptului ca din punct de vedere administrativ lucrurile stau cum stau. Propunerea mea este sa ramanem cu 30 septembrie 2016", a spus deputatul PNL Ioan Cupsa.

Modificarea legislativa urmeaza sa fie trimisa plenului Camerei Deputatilor spre vot.

Legea privind insolventa persoanelor fizice a fost adoptata de Parlament in luna mai 2015, iar in luna decembrie Guvernul a decis prorogarea cu un an a aplicarii Legii privind insolventa persoanelor fizice.

Potrivit proiectului, romanii care au datorii vor avea posibilitatea sa-si declare falimentul personal. Acestia vor beneficia de doua proceduri: una administrativa, care prevede ca, in fata unei comisii de insolventa, isi vor putea face un plan de reesalonare a datoriilor pe 5 ani, si o procedura de lichidare in fata instantelor de judecata.