Pietele financiare ale Uniunii Europene "au facut fata bine" urmarilor deciziei Marii Britanii de a parasi blocul comunitar, nefiind necesare masuri extraordinare luate de catre autoritatile de reglementare, a declarat miercuri Autoritatea Europeana pentru Valori Mobiliare si Piete (ESMA), potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pietele au scazut brusc, vineri, dupa anuntul rezultatului referendumului din Marea Britanie cu privire la apartenenta la UE. Actiunile bancare s-au depreciat iar lira sterlina a atins cel mai scazut nivel din ultimele trei decenii.

"Infrastructura de piata a facut fata bine impactului si nu au existat motive pentru a lua masuri extraordinare", a declarat Steven Maijoor, presedintele al ESMA, cu ocazia unui eveniment Politico din Londra.

Rolul pietelor este acela de a ajusta valorile activelor si este important sa le permitem sa faca acest lucru, a spus Maijoor.

ESMA si autoritatile de reglementare nationale s-au coordonat in prealabil si au decis ca nu este nevoie sa se foloseasca vineri de instrumentele de care dispun.