Un consortiu bancar condus de BRD - Groupe Societe Generale a acordat companiei Electromontaj un imprumut sindicalizat in valoare de 120 milioane de lei, in scopul finantarii si garantarii proiectelor pe care societatea le va derula in anul 2008, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare.

Consortiul bancar este compus din BRD – Groupe Societe Generale, Banca Romaneasca, Bancpost, Volksbank Romania. BRD are rolul de aranjor principal, agent de garantie si banca emitenta.

Cu un portofoliu de contracte pe termen mediu de peste 260 milioane euro, Energomontaj este unul dintre cei mai mari constructori romani.

"In contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, sectorul energetic in care Energomontaj isi desfasoara activitatea a devenit unul prioritar. In vederea alinierii la normele europene privind protectia mediului, toate marile complexe energetice din Romania trebuie modernizate pana in anul 2012, ceea ce ofera mari oportunitati de dezvoltare companiei Energomontaj", se mai arata in comunicat.

BRD - Groupe Societe Generale are active ce depasesc zece miliarde de euro. Banca are peste 2,3 milioane de clienti si opereaza o retea de peste 700 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB, aproximativ 5,5 miliarde de euro.