Saptamana trecuta, inspectorii antifrauda au descins iar la firmele din complexul comercial Dragonul Rosu. La actiunile de control au participat, in fiecare zi cate 20 de echipe de inspectori ai Directiei generale antifrauda fiscala (DGAF), care au constatat abateri pentru sanctionarea carora au dispus aplicarea a 260 de amenzi, in valoare totala de 1,67 milioane de lei, precum si confiscari de sume, in cuantum de 66.622 de lei, si de bunuri, in valoare de 259.699 de lei.

ANAF in operatiune la Dragonul RosuFoto: ANAF

Complexul Dragonul Rosu, care gazduieste peste 5.500 de magazine are un istoric bogat in controale si amenzi, dar evaziunea a continuat de fiecare data, indiferent de sanciunile aplicate.

Anul acesta, inspectorii Directiei generale antifrauda fiscala au desfasurat controale in mod regulat in complexul comercial Dragonul Rosu, constatand incalcari ale legislatiei pentru care au aplicat 698 de amenzi, in cuantum de 5,27 milioane de lei, cele mai frecvente abateri fiind veniturile neinregistrate si comercializarea de marfuri fara documente justificative.

In urma cu doua luni, inspectorii Antifrauda, insotiti de procurori ai DIICOT au intrat la complexul Dragonul Rosu pentru un control tematic. Era vizat sectorul textilelor intr-un dosar de evaziune fiscala cu prejudiciul estimat la peste 30 de milioane de euro. Compania Dragonul Rosu SA a derulat in 2015 afaceri de 60 milioane de lei, obtinand un profit net de 23 mil lei (38% marja profitului) cu doar 8 angajati.

Detinut in proprietate de doua dintre cele mai puternice firme ale grupului Niro- Niro Investment SA si Dragonul Rosu SA- targul chinezesc NIRO a fost inaugurat in anul 1993.