Deputatul Andreea Paul a fost prima care, in timpu audierilor lui Misu Negritoiu de miercuri in Parlament, i-a solicitat acestuia demisia. A urmat apoi Catalin Radulescu dar si alti parlamentari din comisiile reunite de Buget si Transporturi din Camera Deputatilor care au solicitat la randul lor ca Negritoiu sa isi inainteze demisia de onoare. Motivele invocate de parlamentari tin de lipsa de obiectivitate in calitate de reglementator, mai precis faptul ca ASF ii protejeaza mai degraba pe asiguratori in defavoarea asiguratilor, dar si de lipsa eficientei activitatii ASF. Deocamdata discutiile in comisiile reunite continua cu luari de cuvant ale parlamentarilor, urmand ca Negritoiu sa raspunda in final.

Misu Negritoiu, fost presedinte ASFFoto: Hotnews

"Ar trebui sa vi se faca sesizare toti la DNA ca sa va controleze modul cum discretionar ati lucrat impotriva capitalului romanesc, controland la sange firmele romanesti si necontroland firmele straine (...) Asta e reprosul pe care vi-l facem noi, reprezentantii prostilor alora care ne trimit pe noi in Parlament", a spus deputatul PSD Catalin Radulescu, care a mentionat ca vorbeste in numele "prostilor alora" care i-au trimis pe deputati in Parlament.

"Diferentele dintre ceea ce spuneti dumneavoastra si ce spun reprezentantii oamenilor sunt atat de mari, incat sunt greu de digerat si nu le mai putem digera. Si mie imi pare rau ca v-am votat (...) Cel putin pe mine m-ati deceptionat", a spus Radulescu.

"Va rog, domnule presedinte, sa va depuneti demisia, iar daca nu o veti face voi cere ancheta parlamentara", a spus Andreea Paul la finalul unei iste cu intrebari punctuale pentru seful ASF.

In timpul audierilor de miercuri, Negritoiu a venit cu o serie de propuneri, printre care realizarea unui fond de compensare a transportatorilor afectati de liberalizarea preturilor RCA, care sa fie alimentat de asiguratori.

"Putem sa facem un fond temporar de compensare a transportatorilor, mai ales intreprinderi mici si mijlocii, pentru categoriile de vehicule cele mai afectate de liberalizare, luand in considerare atat situatia financiara, cat si activitatea lunara a transportatorilor. Acest fond poate fi alimentat de asiguratori in cea mai mare parte, probabil si unii asigurati, dar poate fi capitalizat eventual din economiile pe care ASF le-a realizat in bugetul propriu in ultimii 2 ani. Sustinem stimularea intrarii in piata de noi asiguratori, inclusiv societati de asigurare cu capital de stat, si, daca este nevoie, putem sa si contribuim prin Ministerul de Finante la capitalizarea unei astfel de societati. Putem sa extindem obiectul de activitate al Fondului catre victimele strazii, sa acopere daunele exagerate care vin din vatamarile corporale", a spus presedintele ASF, Misu Negritoiu, in fata comisiei de Buget Finante din Camera Deputatilor. Potrivit acestuia, 50% din cheltuielile de dauna merg la extern pe carte verde.

"Sunt evenimente pe care noi nu putem sa le controlam sau sa le reglementam. Sunt tari in care despagubirile pentru victimele corporale sunt pe legislatie nationala si sunt nelimitate", a precizat seful ASF.

HotNews.ro a transmis LIVE TEXT declaratiile lui Negritoiu, care insa nu i-a convins pe parlamentari ca isi merita functie. "Ne-ati dezamagit si imi pare rau ca v-am votat!", i-au transmis miercuri doi dintre parlamentarii care participa la audieri.