In luna august, indicatorul de incredere macroeconomica al CFA (Certified Financial Analysts) Romania a inregistrat valoarea de 64,8 puncte, in crestere cu 14 puncte fata de iulie. Majorarea s-a datorat ambelor sale componente, respectiv evalurarii conditiilor curente si anticipatiilor, potrivit Mediafax.

"Indicatorul conditiilor curente a fost de 70,8, valoare in crestere cu 7 puncte, iar indicatorul anticipatiilor a crescut cu 17,3 puncte la valoarea de 61,7 puncte", se arata intr-un comunicat al CFA Romania.

In ceea ce priveste cursul de schimb leu/euro, valorile mediane ale anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni au consemnat un curs de 4,4900 lei/euro, iar pentru orizontul de 12 luni - 4,5000 lei/euro.

Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (septembrie 2017/septembrie 2016) a inregistrat o valoare mediana de 1,5% (valoare in crestere cu 0,53% fata de exercitiul anterior).

Indicatorul CFA Romania de incredere macroeconomica a fost lansat in luna mai 2011 cu scopul de a cuantifica anticipatiile analistilor finaniari cu privire la activitatea economica in Romania. Potrivit CFA Romania, indicatorul de incredere macroeconomica ia valori intre 0 (lipsa increderii) si 100 (incredere deplina in economia romaneasca).

Profesionistii care sunt membri CFA Romania lucreaza pentru institutii bancare, firme de asigurari, firme de intermediere de valori mobiliare, de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanta etc.