INS: Veniturile medii lunare/familie au fost de 2.889 lei in al doilea trimestru al anului. Cheltuielile lunare:2.446 lei

de DP     HotNews.ro
Vineri, 7 octombrie 2016, 9:51 Economie | Finanţe & Bănci

In al doilea trimestru din acest an, veniturile medii lunare/familie au fost de 2.889 lei, iar cheltuielile totale au fost de 2.446 lei lunar, potrivit unui anunt facut vineri de Institutului National de Statistica. Evident, aceste venituri medii difera in functie de mediul urban/rural, de marimea familiei sau de nivelul de educatie al capului familiei. De remarcat ca, fata de primul trimestru, atat veniturile/familie cat si cheltuielile au inregistrat usoare contractii. Veniturile au scazut cu aproape 2.7%, iar cheltuielile s-au contractat cu 4,3%.

Pensionarii si agricultorii si-au redus cel mai puternic cheltuielile in al doilea trimestru, tot ei fiind si cei carora le-a scazut venitul/familie cel mai mult.

educatia ca In anul 2015, veniturile totale, medii lunare pe o gospodarie, ale gospodariilor in care capul gospodariei este absolvent al invatamantului superior au fost de 2,9 ori mai mari decat ale gospodariilor in care capul gospodariei a absolvit numai scoala primara sau nu a absolvit nicio forma de invatamant si de 1,8 ori mai mari decat ale gospodariilor in care capul gospodariei a absolvit invatamantul secundar.

Veniturile gospodariilor formate din doua persoane s-au ridicat, in anul 2015, la 97,1% din nivelul veniturilor gospodariilor formate din persoane singure, cele din gospodariile formate din trei persoane - la 88,4%, cele din gospodariile formate din patru persoane - la 69,8%, cele din gospodariile care cuprind cinci persoane - la 56,9%, iar cele din gospodariile cu sase si mai multi membri - la 44,6%.

 Veniturile pe persoana din gospodariile cu un copil au reprezentat 92,9% din veniturile gospodariilor fara copii, iar cele din gospodariile cu doi copii 72,5%. Pe masura ce numarul de copii din gospodarie creste, decalajul fata de gospodariile fara copii se adanceste. Astfel, veniturile gospodariilor cu trei sau patru si mai multi copii inseamna pentru gospodarie un venit egal in medie cu 44,0%, respectiv 34,3% din veniturile gospodariilor fara copii. Diferente de nivel si structura intre veniturile gospodariilor exista si in cazul gruparii gospodariilor dupa varsta capului gospodariei.

Atat in anul 2015, cat si in anul precedent nivelul cel mai ridicat al veniturilor totale medii lunare s-a regasit la gospodariile incadrate in grupa de varsta 35-49 ani (2990,0 lei in anul 2014 si 3283,5 lei in anul 2015), iar cel mai scazut la cele de 15-24 ani (1918,4 lei in 2014 si 2094,9 lei in 2015) si 65 ani si peste (1845,7 lei in 2014 si 1910,1 lei in 2015).


Citeste mai multe despre   
VIDEO Economistii-sefi ai primelor 3 banci comerciale, despre evolutia economiei romanesti. Ce proiecte mari de investitii finanteaza bancile la ora actuala?

Economistii sefi ai primelor 3 banci comerciale, Horia Braun (BCR), Florian Libocor (BRD-GSG) si Andrei Radulescu (BT) au discutat luni dimineata, in cadrul unei mesei rotunde organizate de HotNews.ro si StartupCafe.ro, despre investitiile bancilor in economie romaneasca si starea actuala a economiei, precum si despre fluctuatiile care au tinut prima pagina in ultima perioada.
  • A. Radulescu: Daca statul nu investeste, atunci de ce sa isi asume sectorul privat riscuri?
  • F. Libocor: Banii se duc acolo unde exista certitudini, predictibilitate, stabilitate. Lipsa acestor caracteristici loveste in mai multe zone, cu precadere in investitii.
  • H. Braun: Speram la o dinamica pozitiva, insa trebuie sa puna umarulul statul,bancile, si managementul companiilor.

1082 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri