​ING va renunta la 5.800 de angajati in urmatorii cinci ani ca parte a unui plan amplu de reducere a costurilor si de automatizare a operatiunilor. ING are peste 51.000 de angajati in lume, insa taierile vor afecta Olanda si Belgia unde numarul de filiale va fi redus la jumatate.

Practic, in Belgia efectivele vor fi reduse cu 3.500 de persoane, iar in Olanda, cu 2.300 in urmatorii cinci ani, obiectivul fiind sa se ajunga la economii de 900 milioane euro/an prin acest plan. Costurile cu reducerea fortei de munca vor fi de cel putin 1,1 miliarde euro, iar cei de la ING spun ca vor automatiza o parte mult mai mare din operatiuni.

Cei de la ING spun ca in viitor, cu digitalizarea, vor urma directii similare cu companii precum Google, Netflix si Spotify. Numarul filialelor din Belgia va fi redus de la 1.200, la 650.

ING spune ca va construi o noua platforma online care sa ajute cresterea bancii si care sa mentina ridicata calitatea serviciilor online. Aceeasi platforma va face ca noile produse sa fie lansate mai repede. Compania va investi 800 milioane euro in noi tehnologii pana in 2021.

Surse: BBC, Quartz