"​Domnul Dragnea spune ca dadeam avize pozitive Guvernului Boc si la taierea de salarii si la cresterea TVA. Ei bine, Consiliul Fiscal nici nu era infiintat atunci, asa ca nu aveam cum sa dam vreun aviz. Noi ne-am infiintat in 2010, dupa episodul mentionat de dl. Dragnea", a spus pentru HotNews.ro Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal. Dumitru fusese luat la rost de seful PSD si intrebat cum isi permite sa comenteze ca sef al Consiliului Fiscal pe marginea programelor electorale unor partide.

Ionut Dumitru, presedintele Consiliului FiscalFoto: HotNews.ro

Seful consiliului Fiscal declarase in urma cu 4 zile programele electoraleale PSD si PNL ca fiind nerealiste si iluzorii.

"Eu nu sunt convins ca cel care a facut acesta afirmatie a vorbit in numele unei institutii publice independente cum spuneti dumneavoastra. Poate ca dansul a vorbit in calitatea sa de economist sef al unei banci multinationale din Romania. Pentru ca dansul, in mod ciudat are aceasta dubla calitate: in acelasi timp este si sef al unei institutii publice independente unde a fost numit de Parlament, si reprezentat de frunte al unei banci private straine.

Nu este pentru prima oara cand domnul Ionut Dumitru se amesteca lupta politica servind interesele uneia dintre parti, fiind probabil pus acolo ca sa critice tot ce vine de la PSD. Va reamintesc prevestirile sumbre, dar din fericire, mereu gresite ale acestui domn.

(...) domnul Ionut Dumitru dadea avize pozitive Guvernului Boc si la taierea de salarii si la cresterea TVA. Si stiti bine ce scadere economica a urmat. Asta ca sa intelegem mai bine care e viziunea acestui domn.

Asadar, nu e de mirare ca acelasi sef al Consiliului Fiscal ne da azi un fel de pre-aviz negativ, chiar inainte de a veni la guvernare. Dar nu-l mai crede nimeni, pentru ca predictiile sale s-au dovedit mereu eronate. Veti vedea ca realitatea il va contrazice si de aceeasta data", a declarat Liviu Dragnea, pentru Stiripesurse.ro.