In acest moment ar fi imposibil sa-mi dau demisia, a declarat marti seful ASF, Misu Negritoiu, in conditiile in care in parlament s-a declansat o procedura pentru demiterea sa.

Misu Negritoiu, fost presedinte ASFFoto: Hotnews

Negritoiu a enumerat o serie de realizari pe care le-ar fi avut la conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara si a spus ca ramane la decizia de a nu-si da demisia.

"Am zis ca nu-mi dau demisia, iar acum cred ca ar fi si imposibil sa-mi dau demisia, din moment ce exista o procedura parlamentara. Astept ca aceasta procedura sa isi produca efectul. De fapt, nu cred ca mai e nicio diferenta", a spus Negritoiu, intr-o declaratie in fata jurnalistilor, potrivit News.ro.

Seful ASF a mentionat ca institutii precum ASF sau Banca Nationala a Romaniei (BNR) trebuie sa asi pastreze independenta in fata politicienilor, asa cum prevede si legea.

"Autoritatile de supraveghere financiara sunt organizate ca sa limiteze interferenta politicului in actiunile de zi cu zi. Sunt in aceasta situatie banca centrala, care are si supravegherea sectorului bancar, si Autoritatea de Supraveghere Financiara, pentru sectoarele nebancare", a afirmat Negritoiu.

Declaratiile sefului ASF vin dupa ce patru comisii din Senat si Camera Deputatilor, reunite intr-o sedinta comuna luni, au votat aproape in unanimitate revocarea din functie a presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, iar presedintele Comisiei Economice a Camerei Deputatilor, deputatul PSD Mihai Tudose, a anuntat demararea efectiva a procedurii de demitere.

Seful ASF urma sa fie audiat luni incepand cu ora 13 in comisiile de specialitate din Parlament, insa in locul prezentei sale fizice, Misu Negritoiu a trimis o scrisoare."

ASF este o autoritate administrativa autonoma, independenta si autofinantata, limitele controlului exercitat de Parlament in aceea ce priveste numirea si revocarea conducerii acesteia fiind expres si fara echivoc limitate", precizeaza Misu Negritoiu in scrisoarea adresata Parlamentului.

"Pe cale de consecinta, revocarea unui membru al conducerii ASF nu este legal posibila, atat timp cat acesta continua sa indeplineasca conditiile care au stat la baza numirii sale", arata Negritoiu in scrisoarea trimisa luni.