Ministerul Finantelor a publicat luni anuntul privind recrutarea a noua pozitii de membru in Consiliul de Administratie la CEC Bank S.A, proiectul fiind considerat una dintre prioritatatile actualului ministru Anca Dragu. Selectia candidatilor va fi facuta cu ajutorul firmei Transearch, in baza unui contract de 80.000 de lei fara TVA.

Anca DraguFoto: Hotnews

Potrivit anuntului postat pe pagina de internet a Finantelor si a CEC Bank, in mod obligatoriu, in selectia candidatilor se va avea in vedere evitarea situatiilor de conflict de interese sau incompatibilitati. De asemenea, candidatii selectati nu au voie sa figureze cu sanctiuni din partea Bancii Nationale a Romaniei sau a altor banci centrale.

Nu pot fi alesi mai mult de doi membri din randul functionarilor publici sau din cadrul structurilor sub a carui autoritate se afla banca.

Alte 3 criterii sunt:

  • Cel putin doi dintre membri Consiliului de Administratie trebuie sa aiba studii economice sau juridice.
  • O persoana fizica poate exercita concomitent cel mult 3 mandate de administrator si/sau de membru al consiliului de supraveghere in societati sau intreprinderi publice al caror sediu se afla pe teritoriul Romaniei.
  • Selectia membrilor Consiliului de Administratie se va realiza cu respectarea principiului diversitatii de gen.

Candidatii care vor fi selectati pentru a fi inscrisi pe lista scurta vor fi ulterior invitati sa elaboreze o declaratie de intentie pe baza scrisorii de asteptari pe care Ministerul Finantelor Publice o va publica pe site-ul propriu si pe site-ul CEC BANK.

In prezent, cei 9 membri ai CA din CEC Bank sunt, potrivit paginii CEC: Andrei Stamatian, Mihaela Popa, Gheorghe Carabasan, Ciprian Badea , Mirela Sitoiu, Valentin Mavrodin, Mihai Gogancea Vatasoiu, Magdalena-Luminita Manea si Dragos Doros.