In parteneriat cu Metrorex, BCR va instala, in toate cele 51 de statii de metrou sisteme de plata Mastercard/VISA pentru carduri contactless, proiectul urmand sa fie complet functional pana la finele anului, au transmis miercuri oficialii bancii comerciale. Orice posesor de card bancar, cu facilitate contactless, indiferent de banca emitenta, va putea, astfel, sa-si achite imediat calatoria, prin simpla apropiere de aparat, in mediu deplin securizat.

Noul sistem de accesFoto: Hotnews

Este prima data cand o astfel de solutie de plata a transportului public din Romania accepta orice card Mastercard sau VISA, emis oriunde in lume, iar Bucurestiul devine una dintre primele capitale europene, dupa Londra, care introduce un astfel de sistem la metrou

Aproximativ 175 de milioane de calatori au folosit metroul bucurestean, in 2015, respectiv o medie de trafic zilnic de 480.000 de oameni

In cadrul acestui proiect, BCR a dezvoltat o solutie integrata care permite oricarui posesor de card bancar contactless, emis oriunde in lume, sa poata achita calatoria cu metroul doar prin simpla apropiere a acestuia de turnichetul de acces, in mediu complet securizat.

Modul de utilizare va fi extrem de simplu: calatorii trebuie sa apropie cardul bancar contactless de sistemul de plata, dupa care vor primi imediat instiintarea de realizare a tranzactiei, iar turnichetul va afisa mesajul "Liber", fiind deblocat automat pentru acces.

Solutia propusa de BCR a fost construita avand la baza arhitectura de functionare reglementata de Mastercard si VISA, astfel incat orice card emis oriunde in lume sub insemnele celor doua organizatii sa poata fi utilizat pentru plata calatoriilor.

"Consideram ca implementarea solutiei de plata contactless Mastercard/VISA direct la portile de acces isi va demonstra utilitatea, atat in economia traficului la nivelul metroului bucurestean, cat si in utilitatea la nivelul calatorilor. Acestia vor avea la dispozitie o metoda de plata moderna, cu cel mai mare grad de crestere si absorbtie in utilizare. Acest sistem in regim contactless cu carduri Mastercard/VISA face parte dintr-un proiect mai amplu al BCR in ceea ce priveste infrastructura de transport public. Banca noastra are deja in implementare plata titlurilor de calatorie cu metroul la casieriile Metrorex, prin intermediul cardurilor Mastercard/VISA, si asigura, totodata, si plata cartelelor de metrou la terminalele automate", a declarat Ciprian Nicolae, Country Manager Global Payments, in cadrul parteneriatului BCR-Global Payments.

Aplicarea solutiei se afla in derulare in toate statiile de metrou din Bucuresti, urmand sa fie instalate 164 de echipamente la nivelul portilor de acces. Numarul de echipamente de plata per statie difera in functie de nivelul de accese ale calatorilor in statii si de volumele de trafic inregistrate de Metrorex. Proiectul de instalare a acestor echipamente va fi finalizat pana la 31 decembrie 2016.