Lucrarile de constructii in crestere usoara dupa primele 10 luni

de DP     HotNews.ro
Marţi, 13 decembrie 2016, 9:13 Economie | Finanţe & Bănci

In primele 10 luni din acest an, lucrarile de constructii au crescut, fata de perioada similara a anului trecut atat ca volum brut cat si dupa ajustarea in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,3%, respectiv cu 3,0%, au transmis  marti reprezentantii Institutului National de Statistica.

Volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta, cu 7,3%, crestere evidentiata pe urmatoarele elemente de structura: lucrarile de reparatii capitale cu 36,0% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 28,6%. Lucrarile de constructii noi au scazut cu 6,1%.
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: cladirile rezidentiale  cu 47,6% si la constructiile ingineresti cu 4,9%. Volumul lucrarilor de constructii  de la cladirile nerezidentiale au scazut cu 3,9%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut pe total cu 0,7%, crestere evidentiata pe urmatoarele elemente de structura: lucrarile de reparatii capitale cu 18,4% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 15,5%. Lucrarile de constructii noi au scazut cu 3,3%.

Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat cresteri la cladirile rezidentiale cu 42,6%. Scaderi s-au inregistrat la cladirile nerezidentiale cu 1,0% si la constructiile ingineresti cu 0,9%.

  • Octombrie 2016 comparativ cu octombrie 2015
Volumul lucrarilor de constructii a scazut, ca serie bruta, cu 0,1%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale cu 15,2%. Cresteri au fost la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 9,4%, iar constructiile noi au ramas la acelasi nivel.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 7,6%. Cresteri au fost la cladirile rezidentiale cu 34,4% si la cladirile nerezidentiale cu 0,3%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 0,2%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale cu 20,4%. Cresteri au fost la  lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 5,5% si la lucrarile de constructii noi cu 3,4% .

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 4,8%.  Cresteri au fost la cladirile rezidentiale cu 31,6% si la cladirile nerezidentiale cu 0,2% .

  • Perioada 1.I.-31.X.2016 comparativ cu perioada 1.I.-31.X.2015
Volumul lucrarilor de constructii a crescut  pe total, ca serie bruta, cu 1,3%. Pe elemente de structura au avut loc cresteri la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 4,1% si la lucrarile de constructii noi cu 3,8%. Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 14,5%.
Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri astfel: cladirile rezidentiale cu 6,8% si la cladirile nerezidentiale si constructiile ingineresti cu 0,5% fiecare.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut  pe total, cu 3,0%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 8,4% si la lucrarile de constructii noi cu 3,2%. Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 11,8%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 6,4%,  cladirile rezidentiale cu 4,1%  si la cladirile nerezidentiale cu 0,2%.


Citeste mai multe despre   
VIDEO Economistii-sefi ai primelor 3 banci comerciale, despre evolutia economiei romanesti. Ce proiecte mari de investitii finanteaza bancile la ora actuala?

Economistii sefi ai primelor 3 banci comerciale, Horia Braun (BCR), Florian Libocor (BRD-GSG) si Andrei Radulescu (BT) au discutat luni dimineata, in cadrul unei mesei rotunde organizate de HotNews.ro si Startup Cafe, despre investitiile bancilor in economie romaneasca si starea actuala a economiei, precum si despre fluctuatiile care au tinut prima pagina in ultima perioada.
  • A. Radulescu: Daca statul nu investeste, atunci de ce sa isi asume sectorul privat riscuri?
  • F. Libocor: Banii se duc acolo unde exista certitudini, predictibilitate, stabilitate. Lipsa acestor caracteristici loveste in mai multe zone, cu precadere in investitii.
  • H. Braun: Speram la o dinamica pozitiva, insa trebuie sa puna umarulul statul,bancile, si managementul companiilor.

1230 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri